En Sıcak Konular

Kitap bizde eksik olan bir kültürdür

4 Mayıs 2010 11:13 tsi
Kitap bizde eksik olan bir kültürdür Prof. Dr. Mehmet Altan: "Maalesef Türkiye’de bulunan 17 milyon aileden bir milyonunun evinde kütüphane bile yok. "

3 Nisandan beri tüm hızıyla süren “Geleneksel Kitap Günleri” tanınmış yayınevlerini ve yazarları Esenler halkı ile buluşturmayı sürdürüyor. Kitap Günlerinin bu haftaki konuğu Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan oldu. Altan, “Kent Dindarları”,  “Puslu Demokrasi” ve “İkinci Cumhuriyetin Yol Hikayesi” adlı kitaplarını imzaladı.

Dinamik ve cıvıl cıvıl bir Esenler ile karşılaştığını dile getiren Altan, kitabın eksik kalan bir kültür olduğunu söyledi. Star Gazetesi Başyazarı, küçük çocukların bile kitap için yanına geldiğini belirterek, bu tarz faaliyetlerin gelecek nesiller açısından önemli bir alışkanlığı beraberinde getireceğini vurguladı. 

Altan, “Maalesef Türkiye’de bulunan 17 milyon aileden bir milyonunun evinde kütüphane bile yok. Bu yüzden Geleneksel Kitap Günleri ve imza programlarını çok olumlu buldum. Biz okumaktan yazmaktan gelen bir toplum değiliz. Bir kitabı okumak şart değil ama çocukların bu şekilde yazarına kitap imzalatmaları, kitap almaları bir zaman sonra okumaya döner. Yani bizde eksik olan kültüre zamanla alışır ve okumaya başlarlar.” şeklinde konuştu.

Star gazetesi başyazarı ‘kitap’ üzerine duygularını ise şöyle ifade etti: “ Yaşamın bir gerçeği olan kitap aynı zamanda, insan yaşamını kapsayan, çoğaltan, yaşanmışlıkları kendi yaşanmışına ekleyen muazzam bir bilgi hazinesi, müthiş bir nitelikli dosttur.”

Hayy Kitap aracılığı ile halkla buluşturulan bir diğer yazar ise, “Deccal Tabakta” isimli kitabı ile Kemal Özer oldu. Esenler halkı yazarlığının yanı sıra Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı ve Hilal Tv Haber Müdürü olan Kemal Özer’e yoğun ilgi gösterdi. Özer de Esenler halkının kitaba olan ilgisinden etkilendiğini söyledi.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs