Ergenekon fezlekesi | " /> Ergenekon fezlekesi | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li milletvekillerine Ergenekon fezlekesi

4 Mayıs 2010 08:34 tsi
CHP'li milletvekillerine Ergenekon fezlekesi 
Erzincan'daki Ergenekon davasının gizli tanıklarıyla görüşen CHP'li Ersin ve Tınaztepe hakkında fezleke hazırlandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, CHP'li vekillerin 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından yargılanması istendi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı 'Munzur'a para teklif edildiği bilgisi polis raporuna giren CHP'li İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında fezleke hazırladı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulmak üzere hazırlanan fezleke ile CHP'li Ersin ve Tınaztepe'nin gizli tanıklara 80 bin lira verdikleri resmi kayıtlara geçti.

KAMERA KAYITLARINDAN TESPİT

Sonsayfa.com adlı internet sitesinin haberine göre, CHP'li milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe'nin Erzincan'daki Ergenekon davasına müdahale çalışmaları fezlekede şu şekilde ifade edildi: "CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzincan Eriza Otel'de Erdal Erdoğan aracılığıyla CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile birlikte tanık Munzur ile özel olarak 10 dakika kadar görüştüğü ve görüşmenin yapıldığı yere yakın sütun kenarına bırakılan siyah bond çantanın görüşmenin bitmesi ve Ahmet Ersin'in ayrılmasından bir süre sonra görüşmeyi sağlayan Erdal Erdoğan tarafından alındığının Eriza Otel kamera kayıtlarından tespit edildiği."

DOKUNULMAZLIKLARI KALKABİLİR

Fezlekede, CHP'li vekillerin Erzincan Ergenekon davasında bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış müdahaleleri, gizli görüşmeleri ve para trafikleri yer aldı. Savcılık, detaylı bilgi ve belgeleri verdikten sonra iki CHP'li vekilin 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek' suçlamalarıyla yargılanması istedi.


Müdahale polisin raporunda


CHP'li Ahmet Ersin'in Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı ile Eriza Otel'de yaptığı görüşmede 'Munzur'a para teklif edildiği bilgisi polis raporuna girdi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün 'Tanık Koruma Büro Amirliği'ne gönderdiği 19 Şubat 2010 tarihli raporda, Ahmet Ersin ve Paradise Pastanesi'nin sahibi Abdullah Erdoğan ile kardeşi Erdal Erdoğan'ın otelde bir araya geldiği, bu görüşmede gizli tanık 'Munzur'a bir kısmı peşin geri kalanı taksitle ödenmek üzere yüklü miktarda para teklif edildiği belirtildi.


Parti heyet gönderiyor


Erzincan Ergenekon davasının iddianamesinin hazırlanması sürecinde Erzincan'a vekillerini göndererek birçok görüşme yaptıran CHP, şimdi de duruşmayı izlemek için heyet gönderiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe'den oluşan heyet dün akşam uçakla yargılamanın yapılacağı Erzurum'a geldi. CHP heyeti ilk duruşmayı izledikten sonra CHP lideri Baykal'a bir rapor sunacak.

TINAZTEPE'DEN DAVA YORUMU

Bu arada, heyette yer alan Erol Tınaztepe, savcılık tarafından haklarında hazırlanan fezleke hakkında 'Duyduk, ama bize ulaşan birşey yok" dedi. Tınaztepe, soruşturmayla ilgili düşüncelerini de "Kıytırık bir dava oldu. Uydurma delillerle bir soruşturma. Bakacağız hep beraber göreceğiz" şeklinde açıkladı.

yenişafak



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs