En Sıcak Konular

Suriye, ABD'yi uyardı: İsrail'i sahiplenme

3 Mayıs 2010 18:19 tsi
Suriye, ABD'yi uyardı: İsrail'i sahiplenme Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, ABD'yi İsrail'in ortaya koyduğu iddiaları sahiplenmemesi konusunda uyardı. Dışişleri Bakanı Muallim, "ABD'yi İsrail'in asılsız iddialarının peşinden takılmaması konusunda uyarıyoruz." dedi.

Muallim, Suriye resmi haber Ajansı SANA'ya yaptığı açıklamasında ülkesinin bölgede güven ve istikrarın sağlanması konusunda yapıcı bir rol oynadığını söyledi. Muallim,"Tüm dünya bölgede güvenlik ve istikrarı sağlama konusunda Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın yönetimindeki Suriye'nin oynadığı yapıcı rolü ifade ediyor. Herkesin bunu kabul ettiği bir zamanda, uluslararası kamu oyu Irak'a yönelik savaştan önce ABD'nin iftiralarını hâla hatırlamaktadır. Görünüşe bakılırsa ABD'nin yeni yönetimi aynı senaryoyu tekrarlamaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, "ABD'yi İsrail'in asılsız iddialarını sahiplenmesi ile ilgili olarak uyarıyoruz. Şunu da teyit etmek istiyorum ki bölgenin güven ve istikrarını sarsan asıl konu ABD'nin İsrail'i her türlü gelişmiş silahlarla donatması ve bizim aleyhimize İsrail hükümetinin asılsız iddialarının peşinden gitmesidi.r" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile birlikte Washington'da düzenlediği toplantıda, Suriye'nin Lübnan'daki Hizbullah Örgütüne Scut füzeleri sağladığı yönündeki iddiaları gündeme getirmişti. Clinton ayrıca ABD ve İsrail arasındaki ittifakın derinliğine dikkat çekerek Washington'un her zaman İsrail'in yanında olacağının altını çizmişti.

Dışişleri Bakanı Muallim'in bu açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'un ABD'deki Siyonist Lobi toplantılarında yaptığı açıklamaya yönelik bir cevap niteliği taşıyor.

Cihan



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs