En Sıcak Konular

'İstifa edecek' haberlerini yalanladı

3 Mayıs 2010 14:39 tsi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, bazı internet sitelerinde yer alan istifa edeceğine ilişkin iddialara cevap verdi.

Dursun, istifa edeceğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Geçirdiğim apandist ameliyatından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle 3-4 gün Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatmıştım. Ama istifa etmemi gerektirecek bir olumsuzluk yok, görevimin başındayım" dedi.

Dursun, bugün bazı internet sitelerinde bir haberin yer aldığını ve kendisinin sağlık sorunları nedeniyle istifa edeceğinin iddia edildiğini kaydetti.

Kasım ayında geçirdiği apandist ameliyatının ardından 1 ay kadar dinlendiğini ifade eden Dursun, şöyle konuştu:

"Geçen hafta bu ameliyat sonrası komplikasyonlarla ilgili 3-4 gün kadar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yattım. Ama bu sağlık sorunları benim çalışmamı engelleyen sorunlar değil. Herkesin karşılaşacağı sorunlar. Benim çalışmama da hiçbir şekilde engel değildir.
Dolayısıyla bir istifa etme yönünde bir irade kesinlikle söz konusu değildir. Sağlığım yerinde, görevimin başındayım. İstifamı gerektirecek bir olumsuzluk yok. Çünkü, bu sağlık sorunları çalışamaz hale getirmiş değil. Şu anda gayet iyiyim."

RTÜK olarak çok yoğun bir gündemlerinin bulunduğunu da anımsatan Davut Dursun, RTÜK Yasasına ilişkin hazırlıkları aylardır yoğun şekilde sürdürdüklerini belirtti.

RTÜK Yasasındaki değişiklikle ilgili yoğun bir çalışma i çinde bulunduklarını ifade eden Dursun, "Bu çalışmaların yoğunluğuyla yasanın taslağının her türlü çalışmayı ona yönlendirmiş, ona kilitlenmi ş durumdayız" dedi.

Üst Kurulun yasa çalışmaları dışında da haftanın her gününü kapsayan çalışmalarının olduğunu dile getiren Dursun, "RTÜK Yasası başta olmak üzere gündemimiz o kadar yoğun ki istifa etmeyi düşünecek vaktim dahi yok. Yani, öyle bu gündemde istifa edecek miyiz etmeyecek miyiz diye düşünecek bir durumumuz yok. Sektörün de problemleri var. Arkadaşların destekleriyle bunları aşmak istiyoruz" diye konuştu.



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,942 µs