En Sıcak Konular

TOBB inceleme iddialarına cevap

3 Mayıs 2010 14:35 tsi
TOBB inceleme iddialarına cevap Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 16 şirketine yönelik denetimlerin iddia edildiği gibi yeni bir şey olmadığını söyledi.

Sürecin daha önceden başladığını vurgulayan Ergün, meselenin, Başbakan Erdoğan'ın TOBB'a yaptığı her üye bir kişi işe alsın önerisi ve TOBB'un bunu kabul etmemesiyle bir ilgisinin olmadığını kaydetti.

TOBB'un Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi'nde katıldığı Uluslararası KOBİ Konferansı toplantısının ardından soruları cevaplayan Ergün, TOBB'a yapılan denetimlerin kanuni görev olduğunu belirtti. Belirli aralıklarla bu denetimlerin yapılmasının yönlendirici ve eğitici olması açısından önemli olduğunu dile getiren Ergün, "Kuşkusuz kusurlara hatalara rastlanırsa kusurların büyümeden çözülmesine fırsat verecek denetimlerdir. Kanuni görevleri arasında olduğunu herkesin bilmesini isterim. Buna TOBB, esnaf odaları, kooperatiflerde dahildir. Hatta özel nitelikli anonim şirketlerde dahildir." diye konuştu.

Denetimlerin, ortaya atılan spekülasyonlarla bir ilgisi olmadığına vurgu yapan Ergün, denetimlerin yanlış ve eksikleri büyümeden giderici niteliğine dikkat çekti. "Vakitlice bu tespitler yapılmazsa işler büyümekte kurumlara olan güven de sarsılmaktadır." diyen Ergün, yapılan denetimlerin Başbakan Erdoğan'ın TOBB'a yaptığı 1 işçi alın önerisinin geri çevrilmesiyle ilgisi olmadığını söyledi.

Nihat Ergün, "Ben bakanlığa 1 yıl önce başladım. 1 yıl önceki arkadaşlarla yaptığım program çerçevesinde hem kooperatifler üzerinde hem odalar ve borsalar üzerinde yönlendirici ve eğitici denetim mekanizmasının başlatılmasının doğru olacağı kararına çok önceden vardık. Sizin tartışmalarınızla bizim yaptığımız iş arasında bir ilgi yoktur." şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: TOBB ŞEFFAF BİR KURUMDUR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da birliğin şeffaf bir kurum olduğunu kaydederek, konuyla ilgili olarak, "Bünyesindeki şirketler iç denetimimizi gerçekleştiriyoruz. Kamunun denetimine de açığız. Bakanımız kanuni noktadaki uygulamaları." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs