iyi" /> iyi"/>

En Sıcak Konular

Mütareke basını dendi mi...

3 Mayıs 2010 14:28 tsi
Mütareke basını dendi mi... Genelkurmay Başkanı eleştiriye açık olduklarını söyledi. Hemen ardından bombayı patlattı: Bunlar mütareke basınından beter! Bu mütareke basını suçlamasını, son yazısında TSK'yı eleştiren Prof. Dr. Mehmet Altan'a sorduk...iyi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, pazar günü Anıtkabir'de yaptığı açıklamada, son terörist saldırılarda TSK'yı ihmalkar davranmakla eleştiren gazete ve gazetecileri "mütareke basını" olmakla suçladı.  (Bkz: Orgeneral Başbuğ'dan sert açıklamalar) Bu konuda TSK'yı eleştiren isimlerden biri olan öğretim görevlisi ve Star Gazetesi yazarı  Prof. Dr. Mehmet Altan'a Orgeneral Başbuğ'un eleştirilierini sorduk.

Orgeneral Başbuğ eleştirilere açık olduklarını "Objektif verilere dayanan gerçekçi, bilgiye dayanan, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz." cümlesiyle vurguladı. Sizce Türk basınının belirli kesimlerinin TSK'ya getirdiği eleştiriler objektif değil mi, bilgiye dayanmıyor mu?

Kim karar verecek buna? Demokrasilerde bir eleştirinin nasıl olup olmayacağına genelkurmay başkanları karar vermez. Suç olmayan her türlü eleştiriye açıktır demokrasi. Asker kafasına göre eleştiri olacak, olmayacak dediği için Türkiye bu hale geldi.

AB standarlarına bakın, basını hainlikle suçlayan böyle bir askeri anlayış var mı. Atatürkçü, modern ve batılı değil mi Genelkurmay Başkanı? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin fikir özgürlüğünü belirleyen kararı vardır. O kararın çerçevesinde eleştiri olur, Genelkurmay Başkanı'nın aklına göre ne olup olmayacağı belirlenmez.

Mütareke basını dendiği vakit adama sorarlar: 1 Mayıs 1977 katliamını kim yaptı? İngilizler bile böyle bir katliam yapmadılar işgal döneminde.

Mehmet Altan'ın bugünkü Star Gazetesi'nde yayınlanan yazısından ilgili kısım için lütfen buraya tıklayınız

www.iyibilgi.com röportaj



Bu haber 1,368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,965 µs