En Sıcak Konular

Tunceli saldırısını, Erzurum bölgesindeki teröristler yapmış

3 Mayıs 2010 13:35 tsi
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyı Erzurum'a bağlı terörist grubun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Tunceli'de geçen hafta sonu 50 kişilik PKK'lı grubun Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırması sonucu, 4 asker şehit, 2'si ağır 7 asker de yaralanmıştı. Eylemin PKK'nın sözde eyalet sorumlusu 'Peri' kod adındaki Haşim Kaya adlı teröriste bağlı grubun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
 
Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırı yaptıkları ortaya çıkan Bingöl ve Erzurum bölgesindeki teröristlerin 2009 yılı içerisinde sürekli karakollara yönelik keşif yaptıkları öğrenildi. Terör örgütü PKK'nın 2008 yılının nisan ayında Tunceli bölgesinde, aralarında üst düzey sorumluların da bulunduğu 12 kişinin Nazımiye ilçesine bağlı Dokuzkaya bölgesinde öldürülmesinin ardından bölgede toparlanmak ve ses getiren eylemler yapmak amacıyla Tunceli bölgesindeki karakollara yakın bölgelere yaklaşarak keşif çalışmaları yaptıkları ortaya çıktı. Örgütün Tunceli bölgesinde toparlanmak amacıyla 2009 yılında kayıp vermemek için eylem yapmamasının altında ilerleyen yıllarda büyük ve ses getiren eylemleri hedeflediği öğrenildi. Terör örgütü tarafından önemli bölgeler arasında yer alan Tunceli ve Bingöl bölgesinde PKK'daki örgüt mensuplarının moralini yüksek tutmak amacıyla bu bölgelerde eylem yoğunluğu kararının alındığı öne sürüldü.

'Kahraman Haseki' kod adlı Ahmet Tevfik isimli teröristin 2 Eylül'de Bingöl'ün Kıği ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürülmesinin ardından örgütün Erzurum Eyalet Komutanlığı'na getirilen 'Peri' kod adındaki Haşim Kaya'nın sürekli Tunceli ve Bingöl bölgesine kalabalık PKK'lı grupları organize etmek amacıyla giriş yaptığı ve çok sayıda örgüt mensubu tarafında sıkı bir şekilde korunduğu ortaya çıktı.

TUNCELİ'DE GENİŞ ÇAPLI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının ardından yağmur ve sis nedeniyle izlerini kaybettirmeye çalışan PKK'lı grubun yakalanması için Tunceli Alay Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı'na bağlı çok sayıda helikopterle Nazımiye ilçesine bağlı Dokuzkaya, Sarıyayla, Dereova, Bingöl'e bağlı, Yayladere ve Yedisu kırsalında geniş çaplı operasyon başlattı. Zaman zaman teröristlerle sıcak temasın yaşandığı bölgelerin dağlık ve ormanlık alanla kaplı olmasından ötürü kaçış noktalarını tutan güvenlik güçleri bölgeyi ablukaya aldı. Terör örgütünün Tunceli'den Bingöl sınırına doğru kaçmak için kullandığı derin vadiler kobralar tarafından bombalanırken, operasyona Bingöl'den de destek veriliyor.

cihan



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs