En Sıcak Konular

Çete operasyonunda Ülkü Ocakları yöneticileri de gözaltında

3 Mayıs 2010 13:08 tsi
İzmir'de bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon İzmir Ülkü Ocakları'na uzandı.

İzmir Emniyeti'nin 30 Nisan 2010 tarihinde çeşitli adreslere eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 44 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilâtı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan şahıslar arasında, İzmir Ülkü Ocakları taşra teşkilatından sorumlu başkan Şahin Çoban ve İzmir Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Murat Bozkurt'un bulunduğu öğrenildi. Çoban ve Bozkurt'un suç örgütünün önde gelen isimleri arasında yer aldıkları öne sürüldü. İzmir'de ülkü ocaklarını da içine kapsayacak şekilde çete operasyonu yapılması MHP İl Başkanlığı ve Genel Merkez'de şok etkisi yaptı.

Ülkü Ocakları'ndan Çoban ve Bozkurt'un yanı sıra İzmir Gaziemir Ülkü Ocağı Başkanı Halil Çetin, İzmir Konak Ülkü Ocağı Başkanı Muhammet Osman Ölmez, İzmir Buca Ülkü Ocağı Başkanı Emre Görmez'in de gözaltında bulunduğu belirtildi.

Operasyonlar kapsamında, İzmir MHP İl Teşkilatı Merkezi, MHP Gaziemir İlçe Teşkilatı, MHP Konak İlçe Teşkilatı, MHP Buca İlçe Teşkilatı ve Karabağlar Ülkü Ocakları başkanlıklarında da arama yapıldığı iddia edildi. Söz konusu aramalarda, 5'i ruhsatsız, 3'ü kurusıkı olmak üzere toplam 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve yaklaşık 400 adet fişek ele geçirildiği kaydedildi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan aralarında İzmir'deki Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

cihan



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs