En Sıcak Konular

AK Parti'ye kapatma davası açılacak mı?

3 Mayıs 2010 12:19 tsi
AK Parti'ye kapatma davası açılacak mı? Bakan Ali Babacan, önemli açıklamalarda bulundu...

Bakan Ali Babacan, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Babacan, Türkiye'nin  ekonomik çıkışının çok hızlı olduğunu söyledi. Dünyada ağırlıklı endişenin enflasyonla ilgili olduğunu vurgulayan Babacan, kriz öncesi döneme gelinmediğini söyledi. Kriz öncesi dönem için 2010 sonunda 2009 yılı başını yakalamış olacağımızı söyleyen Bakan Babacan, 2010 yılı ile ilgili güncellenmiş tahminlerin Haziran ayında açıklanacağını söyledi.

ET FİYATLARI GERİLEYECEK

Enflasyonla ilgili olarak da et fiyatlarına dikkat çeken Babacan, et fiyatlarının artmasının Nisan ayı enflasyonunu çok şiddetli etkilediğini söyledi. Çekirdek enflasyondaki artışın temel gıda maddelerinin fiyatlarının artması ile ilgili olduğunu sözlerine ekledi.

Babacan, et fiyatlarının 22-23 Nisan tarihinde 18 TL olduğunu ancak şu anda 14 TL'ye kadar gerilediğini söyledi. Et ithalatında sınır olmadığını söyleyen Babacan, sektördeki fiyatlar ne zaman rayına oturursa o zaman ithalatın önünün kesileceğini söyledi.

ENFLASYON FAİZLERİ ETKİLER

Babacan, faizlerin enflasyondan etkilendiğini ancak kısa vadeli enflasyon yükselmesinden etkilenmeyeceğini söyledi. Uzun süreli kalıcı enflasyonun faizleri yükselteceğini vurguladı.

YUNANİSTAN'A YARDIM GÜNDEMİMİZDE YOK!

Yunanistan'daki ekonomik çöküşle ilgili olarak Babacan, Türkiye'den Yunanistan'a bir yardımın şu anda gündemlerinde olmadıklarını söyledi. Yunanistan'ın borç stoklarını nasıl yöneteceklerini acilen bulmalarının gerektiğini vurgulayan Babacan, aksi taktirde bütün AB ülkelerinin ekonomilerinin derinden sarsılabileceğini söyledi. Yunanistan'ın parayı eline aldığını ancak parayı nasıl yönetmesi gerektiğini iyi bilmesini sözlerine ekleyen Babacan, Yunanistan'ın iyi bir plan yaparak piyasaları rahatlatması gerektiğini belirtti.

PARTİ KAPATMA RİSKİ HALEN VAR!

Parti kapatma davasına değinen Babacan, parti kapatma davalarının çağ dışı olduğunu söyledi. Parti kapatma davasının ekonomiyi çok etkilediğini söyleyen Babacan, mevcut Anayasa'nın AB'ye de uyumlu olmadığını söyledi. Babacan, mevcut Anayasa durdukça parti kapatma riskinin herzaman olduğunu sözlerine ekledi. Anayasa'da gerekli değişiklikler yapılarak parti kapatma riskinin ortadan kaldırılacağını belirten Babacan, bu sayede gereksiz polemiklerin de ortadan kalkacağını ve ülke ekonomisinin daha da istikrara kavuşacağını söyledi.

haberturk



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs