En Sıcak Konular

Meclis Başkan Şahin'den Genç'e: Adam kafayı çekmiş

3 Mayıs 2010 10:46 tsi
TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği görüşmelerinin 2. turunda, 5. maddenin görüşmelerine başlanmadan önce Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç arasında usul tartışması yaşandı.

Genç’i yerine geçmesi konusunda uyaran Şahin, sıradaki konuşmacıya söz verdi. Konuşmacının kürsüye çıkmasının ardından Şahin’in kendi mikrofonundan, “Yaa adam kafayı çekmiş…” sözleri duyuldu ve ses kesildi. Görevliler durumu fark etmiş olacak ki, daha cümle tamamlanmadan mikrofon kapatıldı.

Kamer Genç’in milletvekillerinin maddeler üzerinde değişiklik yapılması öneren gensoruların tamamının işleme alınmasını isterken, Şahin, içtüzükte böyle bir hükmün yer almadığını söyledi. Kamer Genç, bunun üzerine “Daha dün geldin, sen içtüzüğü ne bilirsin” sözleri tartışma yarattı. Mehmet Ali Şahin, Genç’e Meclis Başkanı'yla böyle konuşamayacağını belirtirken, yerine oturması konusunda uyardı. Tartışmanın sürmesi üzerine Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu, Kamer Genç’in yanına gitti. Kutlu ile Genç bir süre tartıştı.

'Davranışların normal değil'

Mehmet Ali Şahin, Genç’i davranışlarının normal olmadığını belirterek, yerine oturması konusunda uyardı. Daha sonra Kamer Genç’in yerine oturmasıyla görüşmeye devam edildi. Ancak konuşmak için kürsüye çıkan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin konuşmasına başlarken, mikrofona Şahin’in ilginç bir konuşması yansıdı. Ekici’nin mikrofonunun sesini açması konusunda görevlileri uyaran Şahin, kendi mikrofonunun kapalı olduğunu düşündüğü bir anda, “Yaa adam kafayı çekmiş…” sözü duyuluyor. Şahin'in cümlesi tamamlanmadan hata fark edilerek mikrofon kapatılıyor.

 hurriyet



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,249 µs