En Sıcak Konular

Davut Dursun istifa mı ediyor?

3 Mayıs 2010 08:53 tsi
Davut Dursun istifa mı ediyor? 
RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun istifa mı ediyor? Neden böyle bir karar verdi? İşte o şok iddia ve detaylar...

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un, sağlık nedenleri ve kurumda yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle başkanlık görevinden istifa etmeyi düşündüğü öğrenildi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un, sağlık nedenleri ve kurumda yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeniyle, başkanlık görevinden istifayı düşündüğü öğrenildi. Henüz kesin bir karar vermemekle birlikte Dursun’un, Başkanlık görevini bırakıp RTÜK’te üye olarak görevine devam edeceği belirtiliyor.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre Dursun, geçen hafta RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyeleri ile bir yemek yedi ve bu düşüncesini üyelere de açıkladı. Kendisine yeterli desteğin verilmediğini düşünen Dursun’un, sağlık nedenleriyle de, bu tür bir karar alma arifesinde olduğu belirtiliyor.

Ancak bazı üyelerin Dursun’u bu kararından vazgeçirmeye çalıştıkları da bildirildi. 13 Temmuz 2005 tarihinde RTÜK üyeliğine seçilen Dursun, 17 Temmuz 2009’da RTÜK Başkanı olmuştu.

Deniz Feneri davası nedeniyle tartışmalı bir dönem geçiren eski başkan Zahit Akman’dan sonra bu göreve gelen Davut Dursun, uzlaşmacı ve yapıcı tavırları ile, RTÜK’ün zedelenen imajını düzeltmek için çaba harcayarak, katkı sağlamıştı.

Dursun’un başkanlıktan istifası durumunda, halen Başkanvekilliği görevini sürdüren Prof. İlhan Yerlikaya’nın aday olabileceği bildirildi.

Muhafazakar kimliği ile tanınan Yerlikaya bir süre önce ‘’Melekler Korusun’’ adlı dizide, sanatçıların elinde bira şişesi göründüğü, Pepsi Max reklamında Aysun Kayacı’nın ‘‘Şehvetli biçimde öpüştüğü’’ ve bir klipte de Rio’lu kızların bikinili dans etmeleri nedeniyle, TV kanallarına ceza istemiş, ancak kurul bu istemleri reddetmişti.

gazeteport



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs