yeni bilgi | " /> yeni bilgi | "/>

En Sıcak Konular

Bomba yüklü kamyonda yeni bilgi

3 Mayıs 2010 08:32 tsi
Bomba yüklü kamyonda yeni bilgi Ankara Eskişehir yolu Gölbaşı sapağında durdurulan 06 BJ 9915 plakalı sivil kamyonun Emniyet Müdürlüğü'ne getirilişi sırasında yaşananlar günyüzüne çıkmaya başladı.

Ankara'da tansiyonu yükselten bomba yüklü kamyonun TSK'ya ait bir helikopter tarafından Çayyolu'na kadar takip edildiği ileri sürüldü. TSK'nın bu haraketi psikolojik baskı olarak yorumlandı. Gölbaşı yolu, İstanbul yolu ve Eskişehir yolunda önlem alan polis, kamyonu Eskişehir yolunda durdurmuştu. Burada yapılan incelemeler sırasında havada dolanan Skorsky marka bir helikopter polisin ilgisini çekti.

Polis kamyon ile ilgili işlemleri yaparken helikopterin havada sorti yapması psikolojik baskı olarak yorumlandı. Savcı Mustafa Bilgili'nin talimatı ile emniyete götüren polisi Skorsky helikopterin Çayyolu'nun çıkışına kadar takip ettiği ve kamyon emniyete getirilirken helikopterin ise ayrıldığı anlaşıldı.

Çık o şeritten tutanağı imzala

Bomba yüklü kamyonun Emniyet'in İskitler'deki kampüsüne getirilmesinin ardından askeri personel ile emniyet görevlileri ve savcının şiddetli tartışmalar yaşadığı da ortaya çıktı. Merkez Komutanlık'ta görevli bir paşanın bombalar konusunda önce bir bomba uzmanı ile tartıştığı ardından da Savcı Bilgili'den fırça yediği ortaya çıktı. Paşanın emniyet şeridi içine girip bombalar konusunda polislerin görev yapmasını engellerken Savcı Bilgili'nin, "Dolaşıp durma orada. Çık o şeritten şu tutanağı imzala" diye sert çıktığı belirtildi. Tartışmaların ardından Ankara Garnizon Komutanı'nın da polise hak verdiği kendi personelini hatalı bulduğu öğrenildi.

ÖZEL HAREKAT DA HAZIR BULUNDU

Emniyete gelen mailin ardından bomba yüklü kamyonu yakalamak isteyen polisin, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden de destek aldığı ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bomba yüklü kamyonun bulunduğu mevkiye giderken yanlarına Özel Harekatçı'ları da aldığı öğrenildi. Polis kamyonu incelerken, herhangi bir çatışma ihtimaline karşılık Özel Harekatçı'ların kamyona yakın bir noktada hazır bekletildiği belirtildi.

Yeni Şafak

 




Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,954 µs