En Sıcak Konular

Çorlu'da Cübbeli Ahmet hoca izdihamı

2 Mayıs 2010 20:59 tsi
Çorlu Sinoplular Derneği tarafından Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda 'Resulullah'a Saygı' adıyla konferans düzenlendi. Konferansa Cübbeli Ahmet hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldı.

İstanbul'dan karayolu ile Çorlu Kapalı Spor Salonu'na gelen Cübbeli Ahmet Hoca konferansında izdiham yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Konferans öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Bu sırada salona giren Cübbeli Ahmet Hoca ayakta alkışlarla karşılandı.

Kadınların tribünde, erkeklerin ise ayrı olarak salon içerisinde oturduğu konferansta Cübbeli Ahmet Hoca kendisi için ayrılan koltuğa oturdu. Allah sevgisini anlattığı konferansta Allah'ı tarif etmenin mümkün olmadığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Tarif edin desem edemezsiniz ama filanca futbolcuyu sorsam ayak numarasını bile veriler" dedi.

"BELKİ İYİ BİR ADAM DEĞİLİM"

Cübbeli Ahmet Hoca, bu zamana kadar hadis okuyup insanları Allah'a davet ettiğini ifade ederek kimsenin parasını gasp etmediğini söyledi. Kendisinin belki de kötü bir adam olabileceğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca şöyle konuştu: "Sevdiğini Allah için seven, kızdığına Allah için kızan muhakkak imanını kemale erdirmiş olur. Bende sizi Allah için seviyorum. Sizin beni, benim sizi sevmem ancak Allah için olur. Ben belki Allah katında iyi bir adam değilim, ama bu kadar senedir ne iş yapıyorum ayet ve hadis okuyorum insanları Allah davet ediyorum. Ben kimseyi yoldan çıkarttırtmadım, kimseyi saptırmadım. Yanlış fetva vermedim, helale haram, harama helal demedim, kimsenin parasını gasp etmedim. Kimsenin namusuna yan gözle bakmadım. Hal böyle olunca sizde beni iyi bir adam biliyorsunuz. Ama belki Allah ile aramda yanlış işlerim var."

Yaklaşık bir saat boyunca salonda konuşan Cübbeli Ahmet Hoca'nın elimi öpmek isteyenlere korumalar engel oldu. İki bin kişinin dinlediği konferanstan korumalar eşliğindeki güvenlik önlemleri altında çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, kara yolu ile Çorlu'dan ayrılarak İstanbul'a döndü.

haberler.com



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs