En Sıcak Konular

Çin'de esrarengiz saldırılar zinciri

2 Mayıs 2010 20:00 tsi
Çin’de son üç günde anaokullarına düzenlenen üç saldırı yetkilileri harekete geçirirken halk arasında da paniğe neden oldu. Son birkaç günde yaşanan saldırılarda onlarca anaokulu öğrencisi yaralandı.

Çin’deki okul saldırılarının Expo Dünya Fuarı nedeniyle güvenlik önlemlerinin daha sertleştirildiği bir dönemde meydana gelmesi dikkat çekti. Saldırılar, ülke genelindeki okullarda daha sert güvenlik önlemlerinin alınması konusunu gündeme getirdi.

Son saldırı Weifang kentinin doğusunda yer alan Shangzhuang İlkokulu’nda meydana geldi. Okula giren bir çiftçi anaokulu öğrencilerine çekiçle saldırdı. Wang Yonglai adlı saldırgan, motosikletle okulun kapısını kırarak içeri girdi. Kendisini durdurmak isteyen bir öğretmene çarpan Wang, daha sonra çocuklara çekiçle vurmaya başladı. Üzerine benzin döktüğü sırada yanına aldığı iki çocuk ise son anda öğretmenler tarafından kurtarıldı. Beş öğrenciyi yaralayan saldırgan, yanarak can verdi. Yaralı öğrencilerin durumunun ağır olmadığı açıklandı.

29 çocuğu yaraladı

Perşembe günü Jiangsu vilayetinde bulunan bir anaokulunda düzenlenen saldırının boyutları daha korkutucuydu. 46 yaşındaki bir fotokopi dükkânı sahibi Taixing kentindeki anaokuluna girerek 29 çocuk, iki öğretmen ve bir güvenlik görevlisini bıçakladı. Okul civarındaki dükkân sahipleri, saldırganı yangın söndürücüyle etkisiz hale getirdi. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Çin'in güneyindeki Guangdong bölgesinde akıl hastası eski bir öğretmenin bir ilkokulda düzenlediği bıçaklı saldırıda 16 öğrenci ve bir öğretmenin yaralandığı bildirilmişti.

Çin Eğitim Bakanlığı, ülkenin bütün okul ve anaokullarına, “yabancıların okullara girmesine izin verilmemesini" tebliğ etti. Bazı kentlerde ise okullardaki güvenliği artırmak için ek önlemler alındı. Polis Jiangsu vilayetinin Nanjing kentindeki okullara özel koruma görevlisi gönderdi.

Bir saldırgan idam edildi

Saldırılar halk arasında da endişe yarattı. Çünkü olaylar sadece son üç günle sınırlı değil. Son haftalarda anaokullarında yaşanan saldırıların sayısı beşi buldu. Taixing’de toplanan kalabalık, yetkilileri protesto etti, polisi geç harekete geçmekle suçladı.

Çarşamba günü, eski bir doktor, mart ayında Fujian’da sekiz öğrenciyi öldürdüğü gerekçesiyle idam edildi.

dw



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,649 µs