En Sıcak Konular

Yunan halkı sorumluyu buldu

2 Mayıs 2010 17:13 tsi
Yunanistan'da yapılan iki kamuoyu yoklaması, halkın ekonomik kriz nedeniyle "asıl zor günlerin ileride" olduğuna inandığını gösterdi. Katılımcılar, ülkenin ekonomik krize sürüklenmesinde eski PASOK liderlerinin sorumlu olduğuna inanıyor.

To Vima gazetesinin Kapa Research şirketine yaptırdığı ankete göre, Yunanların yüzde 94,1'i, "daha zor günlerin ileride" olduğuna inanıyor. Katılımcıların yüzde 84'ü ise ülkenin siyasi sisteminin değişmesi ve toplumun gelişmesi için ekonomik krizi bir fırsat olarak gördüğünü belirtiyor.

Katılımcıların yüzde 50,6'sı Başbakan Yorgo Papandreu'nun AB ve IMF yardımını talep etmesinin zorunlu olduğuna inanıyor. Yüzde 41,9'u ise hâlâ buna gerek olmadığını düşünüyor. Yunan halkının yüzde 66,8'i, ülke ekonomisinin kötü olması sebebiyle bu aşamaya gelindiğini ifade ediyor.

Katılımcıların yüzde 64,6'sı altı aylık PASOK iktidarından "hiç ya da az tatmin" olduğunu ifade ederken, ana muhalefet Yeni Demokrasi'nin (YD) hükümet olması durumunda işlerin daha kötü olacağına inananların oranı ise yüzde 57,1.

Başbakan Yorgo Papandreu, yüzde 42,7 ile başbakanlığa en layık kişi olurken, onu yüzde 24,1 ile ana muhalefet lideri Andonis Samaras izliyor. PASOK, seçmenden yüzde 30,1 oy alarak YD'nin 10,1 puan önünde ilk sırada bulunuyor. YD ise yüzde 20,65 oy toplayabiliyor.

EKONOMİK KRİZDEN ESKİ PASOK LİDERLERİ SORUMLU

Proto Thema gazetesinin ALCO şirketine yaptırdığı bir başka ankete göre ise katılımcıların yüzde 51'i, hükümetin bugün açıkladığı sert önlemleri kabul etmeyeceğini ifade ediyor.

Yunanistan'ın bugünkü zor durumuna kimlerin sebep olduğuna dair bir soruya verilen cevaplarda ise halkın yüzde 24,1'i önceki başbakan Kostas Karamanlis, yüzde 21,5'i Andreas Papandreu (Yorgo Papandreu'nun babası), 18,5'i ise 1996-2004 yılları arasında başbakanlık yapan Kostas Simitis diyor. Başbakan Yorgo Papandreu, yaklaşık yüzde 2'lik oyla son sırada yer alıyor.

cha



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs