En Sıcak Konular

'Şehidime değil, ihanet edenlere ağlıyorum'

2 Mayıs 2010 15:56 tsi
Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce önceki gün Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen 4 askerden biri olan Jandarma Komando Er Ahmet Eyce memleketi Sivas'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidi son yolculuğuna yaklaşık 20 bin kişi uğurlarken, katılanlar teröre lanet yağdırdı. Amcası Ali Eyce, "Ben şehidime ağlamıyorum. Tabutunda yüzünü gördüm, gülüyordu. Ben ülkenin ekmeğini yiyip ihanet edenlere ağlıyorum." dedi.

Askeri uçakla kente getirilen 1989/2 tertip Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce'nin cenazesi ambulansla Asker Hastanesi'ne götürülerek burada son kez ailesine gösterildi. ardından cenaze ailesinin yaşadığı Kılavuz Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarına götürüldü. Burada yaklaşık 500 dolayında mahalleli Türk bayrakları açarak şehidin cenazesi önünde evine kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Mahalle halkı kapıda şehidi gözyaşları ve dualar eşliğinde Türk bayrakları açarak ağırladı. Ambulansla getirilen cenaze indirilmeden helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Bu sırada büyük üzüntü yaşayan amcası, "Onu şehit edenler sevinsin diye ağlamıyorum. Şehidime seviniyorum. Onun yüzünü gördüm ben. Tabutunda gülüyordu. Gülerek gidiyordu. Ben o şerefsizler sevinsin diye ağlamıyorum. Onların bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet etmelerine ağlıyorum." diye haykırdı.

Cenazenin getirilişi sırasında büyük izdiham yaşandı. Ulu Cami'de kılınan öğlen namazı sonrası şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce için cenaze namazı kılındı. Cenazeye Sivas Valisi Ali Kolat, 5'inci Piyade er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan ürgüp, İl Jandarma Komutanı Albay Salih Karataş, şehidin babası Bekir Eyce, kardeşleri Onur ve Orhan Eyce, amcası Ali Eyce, yakınları askeri ve sivil erkan ile on binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı sırasında cami avlusunda yer kalmayınca cemaatin bir çoğu cami dışında, yol ve kaldırımlarda cenaze namazına iştirak ederken civardaki binaların balkonlarında da namaz kılıp dua edenler olduğu görüldü. Şehidin cenaze namazı kılınmadan önce amcası Bekir Eyce ve küçük kardeşi 11 yaşındaki Onur Eyce Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin babası ve kardeşlerini 5'inci Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram teskin etmeye çalıştı.

ARKADAŞININ ACISI

Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce ile birlikte aynı dönemde Tunceli'de Jandarma il Komutanlığı'nda birlikte askerlik yapan ve izinli olarak memleketi Sivas'a gelen asker arkadaşı 21 yaşındaki Ayhan Durmaz da cenazeye katılarak şehidin tabutuna sarılıp, "Ahmet niye öldün. Böyle beni bırakıp gidecek miydin. Benim peşimden böyle erken niye geldin sen. Hani zamanında gelecektin." diye ağladı. İki arkadaşın birlikte askerlik yaparken daha sonra aynı il içinde farklı yerlere görevlendirdikleri ancak zaman zaman görüştükleri öğrenildi. Acılı silah arkadaşını komutanlar teselli etti. Şehit arkadaşının komando beresini de tabutunun üzerine koydu.

İKİ CENAZE BİRLİKTE KILINDI

Şehit Er Ahmet Eyce'nin cenaze namazının kılındığı Ulu Cami'de aynı anda bugün sabah şofbenden sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 44 yaşındaki Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer çetin'in cenazesi de aynı camiye getirildi. Namaz sonrası önce jandarma er Ahmet Eyce'nin ardından Muzaffer çetin'in cenaze namazı kılındı. Cenaze namazlarını İl Müftüsü Yusuf Şahin kıldırdı. Sivas'ta görev yapan polis ve askerler iki acıyı bir arada yaşadı. Cenazeye gelenler yakalarına şehit olan er ve Asayiş Şube Müdürü'nün fotoğraflarını birlikte taktı. AMCANIN ÖFKESİŞehidin tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan amcası Ali Eyce, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram'la bir süre konuştu. Ali Eyce, "Ben şehidimize ağlamıyorum. Bu vatanı kimse kolay kolay karıştırmazalar. Boşa sevinmesiler. Biz Türk milletiyiz. O dağları onlara dar ederiz. Yeterki sabrımız taşmasın. Sonra kaçacak delik bulamazlar. Burada Kızılırmak'a, orada Fırat'a, Dicle'ye dökülürler." diye konuştu.

ABİSİNİN ŞAPKASINI GİYDİ

Törende en büyük üzüntüyü Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce'nin 11 yaşındaki kardeşi Onur Eyce yaşadı. Zaman zaman sessizce gözyaşı döken küçük kardeşe komutanlar ve portokol üyeleri yakından ilgi gösterdi. Cenaze namazından sonra omuzlara alınan şehidin cenazesi tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına taşındı. Kardeşi Orhan Eyce'de top arabasına binerek ağabeyinin cenazesine eşlik etti. Ahmet Yesevi Caddesi üzerinden yaklaşık 20 bin kişi eşliğinde hareket eden cenaze konvoyunda Vali Ali Kolat ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram şehidin babası Bekir Eyce'nin koluna girerek, kardeşi Onur Eyce'nin ise elinden tutarak bir süre yürüdü. İnönün Bulvarı üzerinden kent meydanına getirilen cenaze daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe götürüldü. Bayraklar açarak şehidin cenazesine eşlik eden on binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez.', "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. Caddelerde bayraklarla şehidi uğurlayan kadınlar ise, "Şehidim hakkını helal et. bu vatan için şehit oldun sen" diye bağırdı. Şehitliğe getirilen cenaze burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit için saygı atışı yapıldı, tabutuna sarılı bayrağı ve fotoğrafı Vali Ali Kolat tarafından şehidin babası Bekir Eyce'ye teslim edildi. Bekir Eyce, oğlunun fotoğrafını öperek aldı. Şehidin annesi Nebahat Eyce ise Yukarı Tekke Mezarlığı'nda oğlunu uzaktan uğurladı.

haberler.com



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,913 µs