En Sıcak Konular

MHP'nin önerisi reddedildi

2 Mayıs 2010 13:41 tsi
TBMM Genel Kurulunda MHP Grubunun gündem önerisi reddedildi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurulda, MHP Grubu ''son günlerde artan şiddet olayları'' ile ilgili meclis araştırması açılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesini önerdi.

Önerinin lehinde konuşan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, insanların mutlu ve huzurlu olmadığını, ''Türkiye nereye gidiyor'' sorusuna neden olan vahim gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Son dönemlerde yaşanan cinnet olaylarına değinen Tankut, ''AKP iktidarı ile birlikte suç patlaması yaşanmıştır. Rakamlar o kadar büyüktür ki Emniyet Genel Müdürlüğü bu rakamları vermekten vazgeçmiştir'' dedi. Tankut, meselenin her boyutuyla araştırılmasının mecburiyet haline geldiğini kaydetti.

Önerinin lehinde söz alan Bağımsız İzmir Milletvekili Harun Öztürk, bir daha söz alma fırsatı bulamayabileceği gerekçesiyle, anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini dile getirdi. ''AKP yargıyı kontrol altına almak istiyor'' diyen Öztürk, değişiklikle anayasanın değiştirilmesi daha teklif edilemeyecek maddelerinin işlevsiz hale getirileceğini öne sürdü. Öztürk, ''Bu değişiklik teklifi AKP'nin ikinci kez anayasayı ihlal girişimidir. AKP bunun sonucuna katlanacaktır. Bu değişiklikler AKP anayasası olarak anılacaktır'' dedi.

Önerinin aleyhinde söz alan AK Parti Giresun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anayasa değişiklik çalışmaları dolayısıyla Meclisin gündeminin belli olduğunu, bu süreci kesintiye uğratmamak gerektiğini belirterek, öneriye bu nedenle karşı olduğunu söyledi.

Toplumdaki şiddet olaylarının gelir dağılımı adaletsizliği ile ilişkisinin bulunduğunu ifade eden Canikli, özetle, ''AK Parti iktidarı döneminde milli gelirde çok önemli artış olmuştur. Gelir dağılımında da önemli iyileşmeler sağlanmıştır. Ancak bu mücadelenin sürdürülmesi gerekir'' görüşünü dile getirdi.

Oylanan öneri reddedildi.

aa



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs