En Sıcak Konular

150 bin kişilik iş projesi

2 Mayıs 2010 09:41 tsi
İstanbul’un finans merkezi olacağına ilişkin Başbakanlık genelgesi yayınlandı.

İstanbul’u dünyada öne çıkaracak ve 150 bin kişiye iş imkanı getirecek İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi için resmi adım atıldı. İstanbul’un finans merkezi olacağına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İFM için, Yüksek Konsey, Ulusal Danışma Kurulu, Koordinatörlük ve Uluslararası Danışma Konseyi’nin kurulması kesinleşirken, koordinasyonu Yüksek Konseyi’n yapacağı belirtildi. Genelgede, bunun bir Türkiye projesi olduğuna dikkat çekilerek, yapılacak çalışmalara kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının etkin katkısı istendi.

8 ÇALIŞMA KOMİTESİ

Konuya ilişkin teknik çalışmaları yürütmek üzere sekiz çalışma komitesi kurulacak. Hukuk Komitesi’ne Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Piyasalar ve Enstrümanlar Komitesi’ne Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı, Vergi Komitesi’ne Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Düzenleyici ve Denetleyici Çerçeve Komitesi’ne Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı, Altyapı Komitesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Teknoloji Komitesi’ne Takasbank Genel Müdürü, Tanıtım ve İmaj Komitesi’ne Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı, İnsan Kaynakları Komitesi’ne Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı başkanlık edecek.

KOORDİNATÖRLÜK DPT MÜSTEŞARLIĞI’NDA

İFM Koordinatörlüğünü DPT Müsteşarı yürütecek. Genelgeyle birlikte proje çerçevesinde, İFM Eylem Takip Sistemi kurulacak, bu sisteme bilgi aktarımı sorumlu kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca internet portalı da oluşturularak hayata geçecek.

YÜKSEK KONSEY iKi KEZ TOPLANACAK

Başbakanlık genelgesiyle birlikte İFM Yüksek Konseyi’nin şu kurum ve bakanlıklardan oluşturulması kesinleşti: Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı’nın başkanlığında; Devlet Planlama Teşkilatı’ndan sorumlu Devlet Bakanı, Hazine Müsteşarlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı, Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Ulaştırma Bakanı, İFM Koordinatörü ve Ulusal Danışma Kurulunun kendi üyeleri arasından seçeceği üst düzey bir temsilciden oluştu. Yüksek Konsey, yılda iki kez, Mart ve Eylül aylarında olağan olarak toplanacak, ihtiyaç duyulması halinde Başkan tarafından olağanüstü toplantıya çağrılabilecek. Yine Uluslararası Danışma Konseyi ise finans dünyasının önde gelen kuruluşlarının üst düzey yöneticileri arasından ve en az 15 üyeden oluşacak. Üyeler 1 yıllığına seçilecek.

bugün



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs