tahliye garantisi | " /> tahliye garantisi | "/>

En Sıcak Konular

Firari Dalan'a tahliye garantisi

2 Mayıs 2010 09:07 tsi
Firari Dalan'a tahliye garantisi 
Darbe andıcı ile ilgili hazırlanan iddianamenin 1 numaralı sanığı firari Bedrettin Dalan'ın tahliye garantisi alınca Türkiye'ye dönmeyi düşündüğü ortaya çıktı.

Dalan'ın telefonda konuştuğu Hasan isimli bir kişi "Yarın gelebilirsin, herhangi bir risk yok" diyor. Bu teminata karşın Dalan'ın neden dönmediği ise açıklığa kavuşmadı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Albay Dursun Çiçek imzalı darbe andıcı ile ilgili iddianamenin 1 numaralı sanığı firari Bedrettin Dalan'ın tahliye garantisi alınca Türkiye'ye dönmeyi düşündüğü ortaya çıktı.

Avukatları aracılığıyla hukuki durumu hakkında sık sık bilgi alan Dalan'a Hasan isimli bir kişi tarafından verilen tahliye garantisi telefon dinlemesine takıldı. İddianamede yer alan telefon kayıtlarına göre Dalan, 16 Temmuz 2009'da Hasan ile yaptığı görüşmesinde nasıl ifade verirse versin serbest bırakılacağına dair taahhüt alıyor.

GELSEM KORUR MUSUN?

Dalan, 22 Temmuz 2009'da yine telefonla konuştuğu Hasan'a "İyiyim Allah şükür, gelsem koruyacak mısın beni?" diye soruyor. Hasan'ın "Yo yo şey yok" cevabına karşılık olarak Dalan, "Yarın geleyim" diyor. Hasan da "Tamam yarın gelebilirsin, herhangi bir risk yok sizin için" karşılığını veriyor.

MESAJ YÜKSEK YERDEN

Hasan tahliye işini ayarlayacak olan kişiyi de Dalan'a şu şekilde anlatıyor: "Ben ona kefilim hiçbir şey olmayacak Allah'ın izni ile. Çünkü ben gereken mesajı aldım. Sizin için hiçbir risk yok. Sen ondan yani emin ol. Allah'ın izni ile o mesaj çok yüksek bir yerden geldi yani."

BENİM DEDİĞİM ÇIKTI

28 Temmuz 2009'da Ferda U. ile de telefonla görüşen Dalan, yargıdaki gelişmeleri değerlendiriyor. Ferda U.'nun "Hasan Bey, ara formül bulunacak diyordu. İşte ara formül bu diyor. Yani bunların sonu şeye gidecek diyor" sözleri üzerine Dalan, "Sonunda benim dediğim çıkacak dedim" karşılığını veriyor.

Ferda U. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeni Başsavcı vekili atanmasını kastederek "Sizin dediğiniz çıktı zaten, o öyle diyor sizin de dün akşam dediğiniz oldu. Öyle birisi atanmış ya hani başlarına. Ve soru şu aynen yani anlatıyor bana şimdi hakem konumunda diyor ve şey diyor yani o

Özlem de şey olabilir yani. Seyahate gidebilirsiniz" diye konuşuyor. Dalan son olarak, "Şu şeye bir yoğunlaş bizim ismimiz var mı yok mu bu şeyde bu üçüncü de" diyerek Ergenekon'un 3. iddianamesinde adının geçip geçmediğinin araştırılmasını istiyor.

HSYK'nın operasyonu sevindirdi

Bedrettin Dalan'ı firarda sevindiren gelişme HSYK'nın tartışmalı yaz kararnamesi ile Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları denetlemek üzere Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın yanına Olcay Seçkin'ın atanması oldu. Olcay Seçkin'in göreve getirilmesi, HSYK içinde Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaşanan gerginlik sonucunda olmuştu. Yargıtay ve Danıştay kökenli HSYK üyelerinin, Ergenekon soruşturmasına bakan bazı savcı ve hakimler hakkında bu nedenle yer değiştirme ve soruşturma başlatılması önerisi, atamaları ilgilendiren 'yaz kararnamesi' çalışmalarını kilitlemişti.

Yeni Şafak




Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs