'kaos' istiyor | " /> 'kaos' istiyor | "/>

En Sıcak Konular

PKK ve Ergenekon 'kaos' istiyor

2 Mayıs 2010 09:03 tsi
PKK ve Ergenekon 'kaos' istiyor  

Şamil Tayyar: Hedef Anayasa değişikliği ve açılımı engellemek...

15 gün önceden PKK'nın saldırılarını artıracağını yazan Tayyar, Tunceli'deki karakol baskını için de uyarı yapmıştı. Tayyar “Hedef Anayasa değişikliği ve açılımı engellemek” dedi.

Anayasa değişikliğini engellemek isteyen devlet ve PKK içindeki Ergenekon uzantılarının, kaos yaratmak için belli bölgelerde PKK saldırıları düzenleteceğini adres vererek yazan star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Tunceli'deki hain saldırıyı da önceden haber vermişti. Tunceli'deki saldırıyı yorumlayan Tayyar, “Anayasa değişikliğini ve demokratik açılımları engellemek isteyen devlet ve PKK içindeki Ergenekon uzantıları Türkiye'yi kaosa sürüklemek için işbirliği yapıyor. O nedenle Türkiye'nin değişik bölgelerinde eylemler düzenleyerek tansiyonu yükselterek, iktidara geri adım attırmaya çalışıyorlar” dedi.

TAŞERONLAR DEVREYE SOKULDU

Kaos eylemleri için istihbarat birimlerine ulaşan çok önemli bilgiler ve duyumlar olduğunu hatırlatan Şamil Tayyar, “İstihbarat birimlerinin bu bilgilerini, saldırılması planlanan birimlerin yetkililerine ilettiklerini biliyorum. Elde ettiğim ve köşeme taşıdığım istihbarat bilgilerinin daha detaylısı ve nokta nokta saldırılabilecek yerlerin tespit edildiğini düşünüyorum. Buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması dikkat çekicidir. Türkiye her gün yeni bir şehit haberiyle uyandırılıyor. Sersemleyen Ergenekon yapısı, ilişkili olduğu ve kırsalda kalan PKK, Hizbullah gibi taşeronlarını kullanıma sokmuş görünüyor” diye konuştu.

REFERANDUMDA KULLANILACAK

Anayasa paketinin referanduma gideceğini hatırlatan Tayyar, “Referandum sürecinde, şehit cenazeleri üzerinden kurulan provokasyonların artırılması için bu saldırılar koz olarak kullanılacak. Hükümetin, Ergenekon ve ilişkili terör örgütlerinin mesajını almaması, demokratik kararlılığını devam ettirmesi hayati önemde” uyarısı yaptı. Tayyar, Giresun ve Şemdinli'de mayınlı saldırılar düzenleneceğini ve sırada başka noktaların da olduğunu önceden yazmıştı.

Derdim korku yaymak değil

Giresun'daki mayınlı saldırıyı önceden köşesine taşıyan Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Âdem Yavuz Arslan da dünkü saldırının ardından sıranın sınıra yakın yerlerde askeri helikopterlerimize düzenlenecek roket saldırılarına gelmiş olabileceğini söyledi. 15 gündür Ankara'da PKK'nın şiddet dalgası başlatacağı istihbaratının güvenlik birimlerine geldiğini aktaran Aslan, “Derdim korku yaymak değil. Devletin istihbarat birimlerine gelmiş istihbaratlar var. SA-7 füzeleri helikopter düşürüyor. 1999'da birkaç hadise yaşandı. Bu füzelerden PKK'nın 8 ila 10 civarında elde ettiği Kuzey Irak'a getirdiği biliniyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bir helikopterin isabet alması çok ağır şartlar doğurur” uyarısı yaptı.


star



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,362 µs