En Sıcak Konular

İstanbul'da ücretlilerin enflasyonu nisanda yüzde 2,74 arttı

1 Mayıs 2010 21:45 tsi
İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun hazırladığı 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksine göre perakende fiyatlar 2010 nisan ayında yüzde 2,74 oranında artış gösterdi.

İstanbul ili için hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre nisan ayının bir önceki yılın aynı ayı ile mukayesesinde perakende fiyatlar yüzde 11,67, toptan fiyatlar yüzde 10,02 oranında artış kaydetti. Söz konusu indekslerde yirmi dört aylık serilerden oluşan yıllık ortalama artış hesabına göre 2010 yılı nisan ayında 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 9,25, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 2,92 oranında artış gösterdi.

İTO'nun verilerine göre nisan ayında gıda harcamaları grubunda yüzde 1,33 oranında artış görüldü. Artış izlenen alt gruplar; yüzde 4,03 ile Et Balık ve Kümes Hayvanları, yüzde 3,13 ile Yaş Kuru Sebze ve Meyve, yüzde 1,32 ile Çeşitli Hazır Yiyecek, yüzde 0,60 ile Yağlar, Süt ve Süt Mamülleri, yüzde 0,24 ile Ekmek ve Tahıllar, yüzde 0,05 ile Tütün, Alkollü ve Alkolsüz İçkiler indeksi olurken, dışarıda yenen yemek indeksinde fiyat hareketi izlenmedi.

Nisan ayında fiyatında artış izlenen gıda maddeleri ise; Pirinç, makarna, buğday unu, bisküvi, hamur tatlıları, kuru pastalar, yufka, çocuk mamaları, dana ve koyun eti, tavuk, sucuk, sakatat, salam, sosis, beyaz peynir, kahvaltılık margarin, sıvı yağlar, yoğurt, kaşar peyniri, tereyağı, kuru fasulye, soğan, mercimek, nohut, kuruyemiş, portakal, pırasa, zeytin, çay, toz ve kesme şeker ile bal, salça, akide şekeri, tahin helvası, reçel, çikolata, tuz, hazır çorba, kola, gazoz ile meyve suları şeklinde sıralandı.

Fiyatında azalış izlenen maddeler ise; Bulgur, balık, süt, yumurta, zeytinyağı, patates, elma, limon, muz, domates, taze fasulye ve biber oldu.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs