En Sıcak Konular

Vali Güler: Emeği geçen herkese teşekkür ederim

1 Mayıs 2010 19:35 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim meydanındaki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin “Gelecek yıllarda daha coşkulu şekilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağını da umut ediyorum. Burada emeği geçen herkes için tekrar teşekkürlerimi ifa

Güler, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. 1 Mayıs kutlamalarının planlandığı şekilde yapıldığını belirten Güler, başta İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olmak üzere tüm emniyet görevlilerine, güvenlik tedbirlerinin alınmasında koordinasyon içinde bulundukları 1. Ordu ve Garnizon komutanlıklarına, Jandarma Bölge Komutanlığı’na, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, istihbarat kuruluşlarına, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, 1 Mayıs Organizasyon Komitesi’ne, sendika konfederasyonu başkanlarına ve sorumluluk duygusu içinde kutlamaya katılan bütün emekçilere teşekkür etti. Güler, “Gelecek yıllarda daha coşkulu şekilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağını da umut ediyorum. Burada emeği geçen herkes için tekrar teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

Meydanda önemli bir olay meydana gelmeden kutlamanın yapıldığını belirten Güler, “Bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmiş olması bizi memnun etmiştir” dedi.

Güler, kutlamaya 140 bin civarında katılımcının olduğunu söyledi. Güler, sorumluluk içerisinde vatandaşları aydınlatacak şekilde kamuoyunda bir gerginlik yaratmayacak yayınlar yaptığı için basın mensuplarına da teşekkür etti. Alanda küçük olumsuzluklar yaşandığını söyleyen Güler, “Keşke o küçük olumsuzluklar, genel başkanların konuşturulmaması düzeyindeki o şeyler yaşanmamış olsaydı. Bu da tabii bir eksiklik olarak kayıtlara geçmiştir. Burada bize düşen görevin en iyi şekilde yerine getirilmiş olduğunu da ifade edeyim. Tertip heyetinden de İl Emniyet Müdürümüze ve bana açılan telefonlarda teşekkürleri de ifade edilmiştir yetkililerin” diye konuştu.

Güler, bir soru üzerine doğrudan bu törenlerle ilgili bir gözaltı olmadığını ancak genel kontrollerde durumu incelenmek üzere 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Güler, kutlamalarda 2 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bu tip etkinlikleri provokasyon amaçlı kullanmak isteyecek grupların olabileceğini belirten Güler, “Bu etkinlik öncesi sergilenen kararlılık çok önemlidir. Bu kararlılık birçok faaliyetin de bir çok tasarlanan şeyin belki de yapılmamasına sebep oldu. Bu çok önemli bir kararlılıktı, bu kararlılığın ortaya konulmuş olmasıdır önemli olan” diye konuştu.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs