En Sıcak Konular

Ergenekon hala çok diri

1 Mayıs 2010 15:36 tsi
Ergenekon hala çok diri Saldırıları önceden haber veren yazar Arslan: Bunlar anayasa görüşmelerinde milletvekillerinin konsantrasyonu bozmaya yönelik

Giresun'daki mayınlı saldırıyı önceden köşesine taşıyan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Âdem Yavuz Arslan'ın karakol baskınları istihbaratı da doğru çıktı. Geçen haftaki yazısında Hakkâri ve Tunceli'nin de aralarında bulunduğu illerdeki karakol isimlerini veren Arslan, yaşanan saldırıların anayasa değişikliğindeki 2. tur oylamalarını baltalamaya yönelik olduğu görüşünde.

Gazetecilerin haberdar olduğu istihbarat raporlarına rağmen saldırıların önlenememesini güvenlik birimlerinin sorgulaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Bu tip saldırıları azdıranların temel amacı öncelikle Meclis aşamasında Anayasa değişikliğini bloke etmek. Eğer pakettin herhangi bir maddesi 330'un altına düşerse paketin dışına çıkıyor. Kritik maddelerde bu anlamda milletvekillerinin konsantrasyonunu dağıtacak vekillerin kafasında başka sonuçlar doğuracak saldırılar bekleniyordu." dedi.

Tunceli'deki karakol baskınıyla 4 şehidine ağlayan Türkiye'de gazetecilerin yazdığı istihbarat raporları konuşuluyor. Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Arslan, süreci "Keşke yanılıyor olsaydık." sözleriyle özetledi. 23-26 ve 29 Nisan'daki yazılarında bu konulara değindiğine işaret eden Arslan, Türkiye'nin bir provokasyon dönemine girdiğini ve PKK'nın taşeron örgüt olarak kullanıldığını aktardı. Karakol baskınları ve mayınlı saldırıların üst üste geleceği büyükşehirlerde provakasyonlar olabileceği istihbaratının Ankara'daki güvenlik birimlerine aktığına işaret eden Arslan, "23 Nisan ve 26 Nisan'daki yazımda Giresun saldırısının olacağını DHKP-C ile işbirliği yapıldığını toplam 8 sol örgütten destek aldığını Giresun ve Tokat'ta saldırı olacağını yazdık. Maalesef yazının mürekkebi kurumadan bu saldırılar gerçekleşti. Şamil Tayyar da yazdı." diye konuştu.

Karakol baskınları beklendiği illerden birinin de Tunceli olduğunu söyleyen Arslan, 15 gündür Ankara'da PKK'nın şiddet dalgası başlatacağı istihbaratının güvenlik birimlerine geldiğini ama buna rağmen saldırıların önlemediğine dikkat çekti.

"ERGENEKON HALA ÇOK DİRİ"

"Bu saldırıları niye önleyemiyoruz diye devlet yönetimini güvenlik birimlerinin en üst düzeyde oturup şapkayı önüne koyması gerekiyor." diyen Arslan, PKK'nın eylemsizlik kararından vazgeçmesinin de karanlık ellerin işi olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliği yapılırken Türkiye referanduma giderken PKK'nın terör eylemlerine başlamasının Ergenekon'a yarayacağına dikkat çeken Arslan, savcıların 4. iddianamedeki sözüne atıfta bulundu: "Yapılan bunca operasyona, bunca silaha el konulmasına rağmen Ergenekon hala çok diri. Hala süreci baltalamak için operasyon yapıyor. Bağlantılara dikkat etmek gerekir."

Şu dönemde şehit cenazelerinin artmasının toplumda açılıma tepki olmasını ve Anayasa değişikliğinin yarıda kalmasının hedeflendiğinin altını çizen Arslan, "Yapılan operasyonlar nedeniyle köşeye sıkışan eller gözlerini karartmış durumdalar her şeyi yapmaya hazırlar. Herkesin yapması gereken bu resmi görmek bu oyuna düşmemek. Hükümetin yapması gereken bu yoldan dönmemek. Hükümetin yapacağı şey süreci sağ salim götürmek ve Anayasa değişikliğini yapmak." ifadelerini kullandı.

SA-7 FÜZELERİNE DİKKAT

"Derdim korku yaymak değil. Devletin istihbarat birimlerine gelmiş istihbaratlar var." diyen Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi son istihbari bilgiyi de paylaştı: " SA-7 füzeleri helikopter düşürüyor. 99'da birkaç hadise yaşandı. Bunlardan PKK'nın 8 ile 10 civarında elde ettiği Kuzey Irak'a getirdiği biliniyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bir helikopterin isabet alması çok ağır şartlar doğurur."

CİHAN



Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs