En Sıcak Konular

'Herkes emekçidir bizler de sizler de'

1 Mayıs 2010 09:07 tsi
'Herkes emekçidir bizler de sizler de' İşçiler en son 1978'de kutlama yapılan Taksim'e 32 yıl sonra dönüyor. 200 bin kişi meydanda 1 Mayıs marşını özgürce söyleyecek. Çeşitli illerden takviyeli 22 bin polis güvenliği sağlayacak

Taksim Meydanı bugün tarihi bir güne sahne olacak. 200 binden fazla kişi 32 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nı dolduracak, 1 Mayıs'ı kutlayacak. Sendikalar alana 3 koldan gelecek. DİSK ve KESK Şişli Meydanı'ndan, Türk-İş ve Kamu-Sen Şişhane'den, Hak-İş ve Memur-Sen Dolmabahçe'den yola çıkacak; çeşitli sivil toplum örgütleri ve meslek birliklerini arkalarına alarak kortejler halinde Taksim Meydanı'na gelecek. İlk grup Şişli Camisi'nden hareket ederek, Halaskargazi ve Cumhuriyet Caddesi'ni geçerek Taksim'e ulaşacak.

KAZANCI YOKUŞU'NDA ANMA
Grup, TRT binası ve Divan Kavşağı'nda güvenlik aramasından geçirilecek. Şişhane'de toplanacak ikinci grup ise Refik Saydam ve Tarlabaşı istikametinden Taksim'e doğru yürüyecek, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde aramadan geçirilecek. Beşiktaş Dolmabahçe'de toplanacak üçüncü grup ise İnönü Caddesi ve Gümüşsuyu istikametinden Taksim'e gelecek. Gümüşsuyu Parkı önünde ve Kültür Sokağı Çıkmazı'nda polis kontrolünden geçirilecek. Başka bir güzergâhtan gelen grupların Taksim Meydanı'na çıkışına izin vermeyecek olan polis, Sıraselviler, İstiklal Caddesi ve 1 Mayıs 1977'de en çok ölümün meydana geldiği Kazancı Yokuşu'na duvar örecek. 1 Mayıs'a katılmak için İstanbul dışından bireysel olarak gelenler ise Mecidiyeköy, Şişhane, Tarlabaşı Bulvarı ve İnönü Stadyumu çevresine araçlarını park ettikten sonra kortejlere katılabilecek. Saat 12.00'de Kazancı Yokuşu'na, 1977'de ölenler için karanfil bırakılacak. 10 bin karanfil dağıtılacak.

SENDİKALARDAN GARANTİ
Taksim Meydanı çevresinde ise olası provokasyonlara karşı polis geniş güvenlik önlemi alacak. Malatya, Erzurum, Antalya, Adana, Şanlıurfa, Trabzon ve Gaziantep'ten 3 bin 500 polis önceki gün ve dün uçakla İstanbul'a geldi. İstanbul Valiliği İl Güvenlik Komisyonu böylece toplam 22 bin 361 polisi 1 Mayıs için görevlendirdi.

KESK Başkanı Sami Evren: Herkes coşkuyla kortejlerdeki yerini alacak. Türkiye mozaiğini Taksim'de göreceğiz. Olay olmayacak.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi: Yarın her yaş grubundan gelecek olacak. 90 yaşından üç yaşındaki bebeğe kadar... Bu, 'İyi günler göreceğiz çocuklar'ın mesajıdır. 12 Eylül yasaklarının ortadan kaldırılmasıdır.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün: Girişte arama yapılacağı için illegal bir eylem beklemiyoruz. Meydanda konfederasyonların bin görevlisi olacak. 200 bin kişi bekliyoruz.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan: Barışçı yollarla, kırıp dökmeden taleplerimizi ileteceğiz.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu: Hukukumuza uymayanların Taksim alanına girmesi mümkün olmayacak. Ülkemizin yıllardır özlediği barış ve kardeşliği hep birlikte Taksim'de yaşıyacağız.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Tabu yıkılıyor. Herkeste bir sağduyu var.

KAPALI YOLLARA DİKKAT
Etkinlikle ilgisi olmayan vatandaşlara seyahat sınırlaması olmayacak. Hastaneler ve alışveriş merkezleriyle ilgili de bir kısıtlamaya gidilmeyecek. Ancak bugün saat 08.00'den itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak. Mecidiyeköy Metro İstasyonu'ndan Halaskârgazi ve Cumhuriyet Caddesi'nin Taksim alanına girişe kadar olan güzergâhda araç girişine izin yok. Fatih'te, Unkapanı Köprüsü'nden Tarlabaşı'nı takiben Taksim'e kadar olan güzergâh araç trafiğine kapatılacak. Şişli-Osmanbey-Taksim arası ise metro başta olmak üzere meydana çıkan tramvay füniküler sistem, tarihi tramvay vb. araçlar çalışmayacak. Sivil hava uçuşlarına da 10.00- 16.00 arasında yasak getirildi. Köprü geçişleri ile deniz ulaşımında ise aksaklık yaşanmayacak. Beşiktaş-Eminönü sahil yolu trafiğe açık olacak. Miting alanındaki Taksim İlkyardım ve Alman hastanelerine giriş yolu ise Karaköy Firuzağa'dan olacak.

Sabah



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs