En Sıcak Konular

PKK'lılar karakola saldırdı: 4 şehit

1 Mayıs 2010 08:33 tsi
PKK'lılar karakola saldırdı: 4 şehit Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit oldu, ikisi ağır 7 asker de yaralandı.

Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na bugün saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Havanın yağışlı ve sisli olması nedeniyle kobra helikopterler çatışmaya müdahale edemedi.

Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lıların gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA

Genelkurmay'ın resmi açıklamasında şöyle denildi: "Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır"



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs