En Sıcak Konular

Gökçek: Yüzde 65 - 70 ile...

29 Nisan 2010 10:38 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anayasa değişikliğinin yüzde 65-70 kabul oyu ile gerçekleşeceğini söyledi.

Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya 3 günlük özel bir ziyaret gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. TBMM'de görüşmeleri süren Anayasa değişikliği ile ilgili konunun Türkiye açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Gökçek, "Türkiye'de anayasa değişikliği şart. Hükümetimiz de bu konuda gerekli girişimde bulunuyor. Umut ediyorum ki büyük bir ekseriyetle halkımızın da kabulü ile anayasa değişikliği gerçekleşecektir" diye konuştu.

 Anayasa değişikliğinin referanduma sunulması halinde çıkması muhtemel  sonucu  da değerlendiren Gökçek, "Referandumdan yüzde 65-70'lerde kabul çıkacağını düşünüyorum" dedi.

-ASTANA-ANKARA BENZERLİĞİ-

 Astana ziyaretinde resmi bir gündemi bulunmadığını belirten Gökçek Astana Valisi İmangali Tasmagambetov'un Ankara ziyareti sırasında kendisini ısrarla davet ettiğini, bunun üzerine Astana'ya geldiğini anlatan Gökçek şöyle  devam  etti:

"Astana'yı aşağı yukarı 10 yıldan bu yana görmüyorum. 10 yıl içerisinde de müthiş bir gelişmenin olduğunu gördüm. Gerçekten Astana dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olmuş. Başta Sayın (Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan) Nazarbayev olmak üzere emeği geçenleri, İmangali Tasmagambetov'u hepsini tebrik ediyorum."

 İstanbul'un Almatı'ya, Astana'nın da Ankara'ya benzetilmesi ile ilgili görüşleri de değerlendiren Gökçek, "Doğrudur. İstanbul, bizim Türkiye'nin en büyük şehri en hareketli şehri, buranın da en hareketli şehri Almatı. Ama buna karşılık Türkiye'nin başkenti Ankara buranın da başkenti Astana, böyle bir benzerlik var. Zaten Sayın Turgut Özal'ın da Sayın Nazarbayev'e tavsiyesi bu istikamette olmuş. Bu bakımlardan  büyük  bir benzerlik var."

Dört kez Ankara büyükşehir belediye başkanı olduğu hatırlatılan Gökçek, gelecekle ilgili planları sorulunca, "Nasipte varsa 5 de olur bilemem" diye cevap verdi.

aa



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs