En Sıcak Konular

Başkomiserden tiyatro gibi ders!

28 Nisan 2010 19:37 tsi
Erzincan Emniyeti'nde Ekipler Amiri olarak görev yapan Başkomiser Candansever'in, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine uygulamalı verdiği ders tiyatro gösterisine dönüştü.

Erzincan Emniyeti'nde Ekipler Amiri olarak görev yapan Başkomiser Osman Candansever'in, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine uygulamalı verdiği ders tiyatro gösterisine dönüştü.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde Ekipler Amiri olarak görev yapan Başkomiser Osman Candansever, Fehmi Yılmaz ile birlikte Polis Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 150 öğrenciye uygulamalı trafik dersi verdi.

Daha önce de 'sarhoş sürücü' tiplemesi ile verdiği ders sırasında dikkatleri çeken Başkomiser Candansever, bu defaki dersinde de başarılı bir performans sergiledi.

Tiyatro sanatçıları gibi rol yapan Başkomiser Candansever, eğitimde hem ağladı hem de nasıl karşı gelineceğinin örneklerini sergiledi. Başkomiser, gösterisine radar aracını da dahil ederken, trafik polis memurlarının sayısını da artırdı.

Dersinde, ayrıca, iki yardımcı oyuncu kullanan Candansever, ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçen ve yanındaki arkadaşının aracını kullanan, aynı zamanda kırmızı ışıkta geçerek radar aracına yakalanan sürücüyü oynadı. Candansever, öğrencilerin önünde kendisini durduran polis ekiplerini canından bezdirdi.

Yaptığı ilginç tiplemelerle trafik polislerine ceza yazdırmamaya çalışan başkomiser, bütün girişimlerine rağmen ehliyetsiz araç kullanmak ve kırmızı ışıkta geçmekten 130 TL ceza ödemekten kurtulamadı. Ceza yazılması esnasında polislere direnen ve onları tehditlerle ikna etmeye çalışan Başkomiser Candansever, ayrıca, yanında oturan ağlayan araç sahibini de telkin etmeye çalıştı. Yanında oturan aracın sahibine ise ehliyetsiz araç kullandırmaktan 270 TL para cezası kesileceğinin belirtilmesi üzerine, Fehmi Yılmaz isimli yardımcı oyuncu da Osman Candansever'in gösterisinde rol aldı. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin beğenerek izlediği gösteride, polisler şahısların tüm direnmelerine karşın, radar aracından kırmızı ışıkta geçilen görüntüyü izlettikten sonra, cezalarını yazdı.

Başkomiser Osman Candansever son gösterisinde ise acil hasta götüren bir sürücüyü canlandırdı. Tekrar durdurulan araçta feryat eden ve hasta olduğunu söyleyen Candansever'e, polis ekipleri yol vererek bir an evvel hastaneye yetişmesini sağladı. Bu sırada aracın plakası da telsizden anons edilerek, hasta götürüldüğü ve hastane ile iletişime geçerek bilgi istendi.

"HATANIN ÜSTÜNE HATA İLE GİTMEYECEĞİZ"

Ekipler Amiri Osman Candansever, gösterinin ardından resmi kıyafetlerini giyerek öğrencilere 2 örnek eğitim yapıldığını söyledi. Candansever, "Sizi kandırmaya çalışabilirler. Herkes böyle değildir. Herkesi böyle görmeyeceksiniz. İnsanın kötüsü olmaz cahili olur. İnsanları çok seveceğiz. Çok yardımcı olacağız. Hata bizler içindir. Görevimiz gereği hata yapanlara gerekli işlemleri yapıyoruz. Hatanın üstüne hata ile gitmeyeceğiz. Devamlı kibar ve beyefendi olacağız. Memur tatlı dilli, güler yüzlü olacak. Karşıdakini anne ve babanız gibi göreceksiniz. Karşınızdaki insanlar hata yapabilir, biz hata yapmayacağız." diye konuştu.

cihan



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs