En Sıcak Konular

Seçim öncesi Brown'dan gaf

28 Nisan 2010 17:46 tsi
İngiltere'de genel seçime bir hafta kala ülkede, Başbakan ve İşçi Partisi lideri Gordon Brown'un bir kadın seçmenle ilgili yaptığı gaf konuşuluyor.

Siyasi parti liderleri seçim kampanyaları çerçevesinde ülkeyi gezmeyi sürdürüyor. İşçi Partisi lideri Brown da İngiltere'nin Rochdale bölgesindeki kampanyasında seçmenlerle bir araya geldi.

İngiliz televizyonlarının haber bültenlerinde ekranlarına yansıttığı görüntülerde, Brown, Rochdale'de 66 yaşındaki Gillian Duffy adlı kadın bir seçmenle konuştuktan sonra makam aracına biniyor. Ancak üzerindeki yaka mikrofonu açık olan Brown'un aracına bindikten sonra asistanıyla konuşması ve kadın seçmen hakkında "bağnaz" yakıştırması duyuluyor ve kameralara yansıyor.

Görüntülerde, Başbakan makam arabasına binmeden önce Gillian Duffy ile, emekli maaşları, eğitim ve suç oranları gibi konularda konuşuyor ve Duffy, Brown'a, doğu Avrupa'dan gelen göçmenlerle ilgili sorular yöneltiyor, eğitim politikasından dolayı Başbakanı kutluyor.
Brown'un bu gafının ekranlara yansımasının ardından Gillian Duffy büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve çok üzgün olduğunu söylerken, Başbakan Duffy'i bizzat arayarak özür diledi.

Genel seçimle ilgili yapılan son kamuoyu yoklamaları, ülkedeki üç büyük parti arasındaki farkın azaldığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla parti liderlerinin seçime çok az süre kala söyledikleri ve yaptıkları bu oranın değişmesinde büyük rol oynayabiliyor.

Son kamuoyu yoklamalarına göre, David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti yüzde 4-5 farkla da olsa liderliğini koruyor, Cameron'ı, kimi ankete göre Brown, kimine göre ise Nick Clegg liderliğindeki Liberal Demokrat Parti takip ediyor. Mevcut rakamlar İngiltere'de hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak milletvekili sayısına ulaşamayacağını ortaya koyarken, Brown, Cameron ve Clegg yarın akşam son olarak BBC'den canlı yayımlanacak programda ekonomiyi tartışacak.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs