En Sıcak Konular

Tavuk fiyatlarında indirim

28 Nisan 2010 16:53 tsi
Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, “Beypiliç olarak fiyatlarımızda yüzde 5 indirim yaptık” dedi.

Beypiliç Genel Müdürü Koca, AA muhabirine, beyaz et fiyatlarının arz ve talebe göre değiştiğini ifade ederek, “Kırmızı et üreticilerine göre bizim farkımız daha büyük çaplı üretimler yapabiliyor olmamız. Daha planlı programlı üretimler yapabiliyoruz. Bizim planlamamız büyük ve küçük baş hayvancılıktaki gibi değil. Bu günlerde fiyatlarımıza zam yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Aksine biz kırmızı et fiyatlarının yükselmesine rağmen biz fiyatlarımızda bu gün itibariyle yüzde 5 indirim yaptık. Amacımız beyaz ete olan ilgilin biraz daha artmasını sağlamak” diye konuştu.

Koca, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte üretimin biraz arttığını söyledi.

Kırmızı et fiyatlarını bir ziraat mühendisi olarak değerlendiren Koca, şunları kaydetti:

“Yıllardır hayvancılık politikasının olmaması, hayvan sayısının azalması bizi bugünlere getirdi. İstatistiklere bakıldığı zaman bu durum görünüyor. Bu bir sorun. Bu sorunun çözümü italat mı? Ona da cevabım hayır. Bu sorunun çözümü de ithalat değil. Sürekli et ithal ederek et yiyeceksek zaten hayvancılığı bitirelim.”

'KIRMIZI ET YERİNE CANLI HAYVAN İTHAL EDİLMELİ”

“Hayvansal ürün ithalatı hep karşı çıktığım ve onaylamadığım model” diyen Koca, “Çözümü ne? Hayvan eti yerine canlı hayvan ithal edilebilir. Ara çözüm olabilir. Canlı hayvan ithali o kadar çok rahatsız etmeyecektir. Zaten bu konuda bir panik havası var. Eğer siz eksik kalan kısmı hep ithalatla sağlayacaksanız Türkiye'de et üretimini artıramazsınız. Kendi üretimimizi kendimiz yapmalıyız” diye konuştu.
Koca, kırmızı etteki sorunu frenleyenin beyaz et olduğunu kaydederek, “Kırmızı et üretimi sürekli böyle azalırken, onun yerine beyaz et böyle yükselerek kırmızı et sorununu telafi etmiştir. Bugüne kadar da kırmızı et fiyatlarının çok artmamasının da nedeni beyaz et olmuştur. Artık son bir yıldır beyaz etin firen görevi de bitti. Çünkü açık çok daha büyüdü. Arz talep arasındaki denge çok açıldı. Kırmızı et ile ilgili, hayvancılık ile ilgili çok acil önlemler almak gerek” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'DE HAYVANCILIĞIN KADERİ SÜT İLE İLİŞKİLİ”

Geçen yıllarda süt nedeniyle bir sıkıntının yaşandığını kaydeden Koca, şöyle konuştu:
“Süt ile etin ne alakası var diyeceksiniz. Süt hayvanı birde asıl et hayvanının bizde ana materyali. Süt hayvanınız varsa ve yavru yapıyorsa iki yavrudan biri dişidir, biride erkektir. Dişiyi süt üretimine devam ettirirsin, erkeği daha sonra kasaba et olarak gelir. Bizde artması gereken hayvanları kesmek zorunda kalındı. Geçen yıl süt fiyatları çok düşük kavgası vardı, bu yılda fiyatlar çok yüksek kavgası yaşanıyor. Türkiye'de hayvancılığın kaderi süt ile ilişkili. Sütün pahalı olduğunu yetiştirici köylü görsün ki üretime yönelsin. Yöntem böyle olmalı. Ondan sonra fiyat dengelemesi yapılması gerektiğini kaybetti.”

“PİKNİKÇİLERE BUT IZGARA TAVSİYESİ”

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, yaz aylarında kanat talebinin sürekli arttığını belirterek, “Kanat fiyatları da talebe bağlı olarak yükseliyor. Piknikçiler için kendi ürünümüz olan but ızgarayı derili olarak üretmeye başladık. Derili but ızgara olarak bu ürünü piyasaya sürdük. Bu ürünü mangal yapacak olan herkese tavsiye edebilirim. Derili but ızgara mangal üzerinde çok güzel olacaktır. Deri ile pişirilmiş but ızgara kanadı aratmayacaktır, dahada hoşlarına gidecektir piknikçilerin” dedi.

AA



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,522 µs