En Sıcak Konular

'Kamer Genç seni perişan ederim'

28 Nisan 2010 14:33 tsi
TBMM Genel Kurulunda CHP Grubunun gündem önerisi reddedildi. Kurulda Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç arasında yine tartışma çıktı. Kuzu, Genç'e ''Benimle uğraşma seni perişan ederim'' dedi.

Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurulda, CHP Grubu, “Belediyelere kamu paylarının dağıtımı” konusunda meclis araştırması açılmasına ilişkin öngergesinin bugün görüşülmesini önerdi.

Öneri üzerinde konuşan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, katkı paylarının dağıtımında “adaletsizlik yapıldığını” öne sürdü. 350 bin nüfuslu Sakarya Büyükşehir Belediyesine 250 milyon, 650 bin nüfuslu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ise 60 milyon TL katkı payı verildiğini belirten Aslanoğlu, “Vicdanınıza sesleniyorum. Haksızlıktır. Geliri adil paylaştırın. Vicdanlarda büyük yara açılıyor” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Aslanoğlu'nun söylediklerinin bazılarına katılmamanın mümkün olmadığını, ancak hükümetleri döneminde adaletli dağıtım için çalışmalar yapıldığını belirterek, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkların bölüm bölüm giderildiğini kaydetti. Bayraktar, “Bizim dönemimizde adaletsiz bir dağılım olmamıştır. A, B, C partili diye ayrım yapılmamıştır” diye konuştu.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, “AKP belediyeler arasında çifte standart uyguluyor' görüşünü savundu.
Tunceli Bağımsız Milletvekil Kamer Genç, “iktidar partisine mensup olmayan belediyelerin zor durumda olduğunu” öne sürdü.

“SENİ PERİŞAN EDERİM”

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, Danışma Meclisi üyesiyken 12 Eylül Anayasası'nın ikinci oylamasında çekimser oy kullandığını söylediğini ifade eden Genç, oylamada ret oyu kullandığını söyledi.

Başkanvekili Pakdil, konunun Genç ve Kuzu arasında uzun süredir tartışıldığına işaret ederek, sataşma nedeniyle söz verdiği Kuzu'dan konunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Kürsüye gelen Kuzu ile MHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Kuzu, MHP'lilerin tepkisini eleştirerek, “Çamurcu başı çamur atıyor, gıkınız çıkmıyor. Savunma hakkımı kullanacağım için tepki gösteriyorsunuz. Ayıp, ayıp, çok ayıp. Ben bilim adamıyım, kim o... İşi gücü pislik atmak” diye konuştu.
Genç'in çekimser kaldığının belgelerde yer aldığını belirten Kuzu, Genç'e “Benimle uğraşma, seni perişan ederim” diye hitap etti.

Pakdil, “Kanunlar Müdürlüğündeki arkadaşlara söyledim. Bu konuyu açıklığa kavuşturacaklar. Çünkü, iki tane belge var, biri ret, biri çekimser. Durum neyse çıkacak. Bu konuşmaları burada neticelendiriyoruz” diyerek sataşma gerekçesiyle söz isteyen Kamer Genç'e söz vermedi.

A.A.



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs