En Sıcak Konular

KKTC, Suriye'de temsilcilik açacak

28 Nisan 2010 13:18 tsi
KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, "Suriye'de bu yıl içinde bir temsilcilik (KKTC Temsilciliği) açılacağını düşünüyoruz" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın bu konu üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirten Atun, "Bizim ürünlerimizin Türk menşei alarak Suriye'ye girmesi için Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan ile temasa geçeceğim" diye konuştu.

"KKTC ürünlerinin Türk menşei alması halinde yüzde 40'a varan gümrük indirimleri ile Suriye pazarına girebileceğini" belirten Atun, "Suriye'ye tekrar ve daha çok işadamı ile geleceğiz ve buraları sonuna kadar zorlayacağız" dedi.

Atun, "Türkiye'nin temasları sonucu KKTC ve Suriye vatandaşlarının vizesiz olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunabildiğine" dikkat çekerek, "vize muafiyetinin ticaretin geliştirilmesi yönünde en önemli avantaj olduğunu" söyledi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde dış ticaret masası oluşturacaklarını belirten Atun, "Sanayi mamulleri ve narenciye için navlun desteği veriyoruz. İşadamlarımızın yurtdışı temaslarını daha etkin bir şekilde yapmalarını ve dış döviz girdi ihtiyacımızı sağlayacak alanlara bilinçli bir şekilde yayılma politikamız var" dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'a işadamı ve KKTC'li yetkililerle gelen Atun, 6 KKTC firmasının da katıldığı mobilya fuarını ziyaret ederek Suriye ticaret ve sanayi odaları yetkilileri ile biraraya geldi. Atun, beraberindeki heyetle birlikte bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geçeceklerini ve Lübnanlı yatırımcılara KKTC'deki yatırım fırsatlarına ilişkin bir konferans vereceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) Direktörü Ayşe Dönmezer ise, Suriye ziyaretlerini "ön tanıma" olarak değerlendirerek, "Çeşitli ülkelerde tanıtım ve konferanslar yapıyoruz. Buradan Lübnan'a geçerek orada işadamlarına konferans vereceğiz. Turizm sektörü ve çeşitleri, hellim peyniri, üniversite sektörü yatırımcılar için uygun. Marina alanlarının geliştirilmesi için projelerimiz var, bunları geliştirdikten sonra yatırımcılara çağrı yapacağız" dedi.

aa



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs