En Sıcak Konular

Bu gemiden pis kokular geliyor?

28 Nisan 2010 09:20 tsi
Bu gemiden pis kokular geliyor? Gemi Türkiye'de, test İran'da, lansman Hong-Kong'da

Van, canavarını hâlâ bulamamış olabilir ama Ağrı, Nuh’un gemisini buldu! Türk ve Çinli dağcılardan oluşan bir ekibin Ağrı Dağı’nda Nuh’un gemisini bulduğu, önceki gün dünyaya duyuruldu. Gemi, daha doğrusu geminin mükemmel korunmuş kalıntılarının ‘Ağrı Dağı’nın 4 bin metreden yüksek kesiminde’ bulunduğu belirtildi. Ama açıklama Türkiye yerine Hong Kong’da yapıldı.

26 Nisan günü Hong Kong’da düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Evanjelist Uluslararası Nuh’un Gemisi Papazlığı’ndan (Noah’s Ark Ministries International-NAMI) Yeung Wing-cheung yaptı. Yeung, “Yüzde 100 değil, ama yüzde 99.9 oranla bu Nuh’un gemisi” dedi.

Ağrı Valivekili Murat Güven, Turizm İl Müdürü Muhsit Bulut ve Doğubayazıt Arama ve Kurtarma Timi Başkanı (DAKUT) Ahmet Ertuğrul’un da konuyla ilgili oarak Hong Kong’da olduğu öğrenildi.
Araştırmacıların açıklaması ile dünyanın gözünü Ağrı’ya çevirdiğini söyleyen Ağrı Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Arslan çok mutlu: “Birkaç yıl önce Uzakdoğu ülkeleri ve Çin’den gelen bilim adamları yaptığı araştırmalarda elde ettikleri verileri Hong Kong’da dünya bilim kongresinde dile getirmiştir. Biz de dini inançlarımıza göre böyle bir şeyin olduğunu biliyoruz. Bundan sonra Ağrı Dağı dünyanın çekim merkezi haline gelecek. Yani insanların zorunlu uğrak alanı haline gelecek. Ağrı Dağı bana göre bundan böyle dünyanın sekizinci harikasıdır. İnanç turizminde bir patlama bekliyoruz. Böylece bölgemizde işsizliğin önüne büyük ölçüde geçilecektir. ”

Ekip ne buldu?
Türk ve Çinlilerden oluşan ekibin Hong Kong’daki basın toplantısında verdiği bilgiye göre kalıntılar, Ağrı Dağı’nda 4 bin metreden yüksek bir yerde bulundu. 15 kişilik ekip, 12 metre boyunda, 5 metre yüksekliğindeki yapının üzerinde çivi deliklerini bile gördü. Ekip ‘çiviler, gemiden kopardıkları ahşap parçaları ve hayvanları bağlamakta kullanılan ip parçaları’ndan numuneleri, Hong Kong’a kadar getirdi ve basın toplantısında sergiledi. Ekibin verdiği bilgiye göre tahta parçalarından alınan örneklere İran’da karbon testi uygulandı. Ve tahta parçalarının 4 bin 800 yıllık olduğu anlaşıldı.
İncil ve Tevrat’ta anlatılına göre ‘Tanrı yeri ve gökleri 6 bin yıl önce, altı günde yarattı. Daha sonra insanı yarattığı için pişman oldu. Ve üzerine Büyük Tufan’ı gönderdi.’ Kutsal kitaplara dayanarak yapılan hesaplara göre Büyük Tufan da günümüzden yaklaşık 4 bin 800 yıl önce meydana geldi. Nuh, insanlık için ikinci Adem oldu. Bugün dünya yüzünde tanımı yapılmış 1. 6 milyon canlı türü yaşıyor. Memeli türlerinin sayısı ise insan da dahil 5 bini aşıyor.

4 bin 800 yıllık kalıntılar nasıl bu kadar iyi korundu?
Nuh’un gemisi bulundu haberlerine eşlik eden fotoğraflarda neredeyse tersaneden yeni çıkmışa benzeyen düzgün kesilmiş keresteleri, çivi delikleri, yerde saman ve ip parçalarıyla öyle bir ‘kalıntı’ görünüyor ki, bir tek zürafalarla filler eksik. Ekip, bu yükseklikte hiçbir insan yerleşimi olmadığı için kalıntının tufanda buraya oturan gemi olduğuna inanıyor. Hong Kong’daki basın toplantısında savunulana göre geminin bu kadar iyi korunmasının nedeni, ‘buzullar ve/veya volkanik malzemelerle kaplanmış olması.’

İ.Ü Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmi Karul’a göre ise bu işte bir tarih karmaşası var:

“Ahşap kendini korur ama o tarihlerde o yüksekliğin su altında olması mümkün değil. Onun için Ağrı Dağı’nda Nuh’un gemisinin aranması mitolojik bir hikayeden daha öte değil. Sadece turizm getirisi açısından desteklenebilir. Bilimsel gerçeğe dayandırılması için jeolojik kalıntılar da desteklemiyor. Orada deniz kabukları buluyorlar ama onlar bir kaç milyon yıllık. Ahşabın korunması için oksijensiz ortam gerekir, organik madde çünkü. Açık alanda korunması mümkün değil. Hele o dağda, imkansız. 2007 yılında buzullar erimiş olabilir ama 2007 yılına kadar kesintisiz olarak buzulların orada kalarak gemiyi koruması lazım. Oraya gemiyle gidildiğini iddia etmek akıl dışı. Ama Ağrı’ya bunun için gelmek isteyen turistler varsa bırakın gelsin! Fotoğrafları henüz görmedim. İki gün sonra bütün dünyayı aldatan photoshop oynaması diye duyarsak şaşmamak lazım.”

Peki ya volkanik küller? Ağrı 5 bin 165 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek volkanik dağı. En son 1840 yılında deprem sırasında, çok büyük olmayan bir patlamanın gerçekleştiği ve dağdan ‘piroklastik’ madde püskürdüğü biliniyor.

Açıklama neden Hong Kong’da yapıldı?
DAKUT Başkanı Ahmet Ertuğrul Hong Kong’da olduğu için Radikal konuyla ilgili sorularını AKUT’ a yöneltti. AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin’in verdiği bilgiye göre DAKUT BAşkanı Ertuğrul 2007 yılında dağdaki buz katmanları erimeye başlayınca hava fotoğraflarında bir kabartı keşfediyor ve analize yolladığı kayada bazı ahşap parçalar buluyor. Bunun üzerine Media Evangelism’in desteklediği Hong Konglu grup ile çalışmaya başlıyorlar.’

‘The Media Evangelism Ltd.’ 1989 yılında kurulmuş bir Hıristiyan organizasyon. Organizasyon çeşitli Hıristiyan filmleri ve televizyon programları da çekiyor. Kurumun sitesinde verilen bilgiye göre amaçları dünya çapındaki Çin toplumlarında Hıristiyan değerlerini ve İncil’i yaymak.
The Media Evangelism Ltd. aynı zamanda Hong Kong’da ‘Nuh’un Gemisi’ adı altında Disneyland benzeri bir tema parkının işletmecilerinden. Tematik parkta Nuh’un Gemisi’nin Tevrat ve İncil’de anlatılan boyutlarda (140 metre boy, 23 metre en, 13.5 metre yükseklik) bir benzeri yer alıyor.
Proje Hong Kong’lu milyarder Kwok kardeşlere ait Sun Hung Kai LTd. tarafından finanse edilmiş. Yine internet sitesinde verilen bilgiye göre parka giriş bileti 55-100 dolar arasında değişiyor.

Kültür Bakanlığı ne diyor?
Bakanlık ne yazık ki konudan bihaber! Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Radikal’in sorularına yanıt vermekte zorlandı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın olaydan haberi olmadığını söyleyen yetkililer, “Ağrı İl Müdürümüz de yurtdışında olduğu için bilgi alamıyoruz. Olay bakanlığımızca doğrulatılmadığı için sorularınıza yanıt veremeyeceğiz” dedi. (Radikal)

‘2007’de buz katmanı çekilince fark edildi’
Radikal’in ulaştığı Kültür Bakanlığı yetkililerinin ‘müthiş bulgular’dan haberleri yok. Oysa Çinli dağcıların bölgede en az üç yıldır çalışmalar yürüttüğü, hatta geçen yıl Ağrı Doğubeyazıt’ta ‘Nuh’un Gemisi’ adı altında bir seminer düzenledikleri biliniyor. Dünya basınına yansıyan fotoğraflar ise ekibin yanlarında çivi, tahta ve ip parçaları gibi ‘önemli’ bulgularla birlikte yurtdışına gittiklerini gössteriyor.
AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin’un verdiği bilgiye göre çalışmalar üç yıldır sürüyor:
“Basında çıkan çalışmayla ilgili bilgiler bizde mevcut. Yaklaşık üç yıldır devam eden bir proje çünkü. Basından ve yurtdışı kaynaklardan izlediğimiz kadarıyla, Ahmet Ertuğrul beyin 2007 yılında sıcaklığın artması nedeniyle, dağdaki buz katmanı azalınca hava fotoğraflarından bulduğu bir kabartı. Orada bir kayayı analize yolluyor ve bazı ahşap parçalar bulunuyor. Karbon testinde bu ahşabın (yaşının) 4 bin yılın üzerinde olduğu belirleniyor. Söylediklerine göre bayağı iyi resimler de çekmişler. Şu an yerini saklıyorlar ama 4 bin metrenin üzerinde olduğunu söylüyorlar ki ancak 4 bin metrenin üzerindeyseniz buz olur Ağrı’da. Aslında bu güne kadar Nuh’un Gemisi olarak bilinen kalıntı İran Transit Yolu’nun sağ tarafındaydı. Yani solda dağ, sağda bu kalıntı vardı. Orası karla kaplı değildi. Ama bu buluntu yeni bir buluntu ve 4 bin metrenin üzerinde.”

Radikal



Bu haber 1,427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs