En Sıcak Konular

İzmirde seri katil korkusu

26 Nisan 2010 18:25 tsi
İzmir'in Balçova ilçesinde üst üste iki gece işlenen iki cinayetin faillerini bulmak için geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Katil zanlısının tek kişi olduğu ve iki olayda da 7,65 mm. çaplı bir tabancanın kullanıldığı üzerinde duran polis, çevredeki apartmanların ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor. Ayrıca civarda oturanlarla da tek tek görüşülüyor.

İki gece önce saat 00.00 sularında Çağdaş Caddesi 9 numara önünde Esra Yaşar (27) isimli bankacı, dün gece de aynı saatlerde, aynı yerdeki Tayfun Sokak 5 numara önünde, Ayşe Selen Ayla (22) isimli üniversite öğrencisi, tabancayla vurularak öldürüldü. İki kurbanın da çanta ve cep telefonlarının alındığı belirlendi. AK Parti Kütahya İl Teşkilatı kurucu üyelerinden Sertel Ayla'nın kızı olduğu öğrenilen Ayşe Selen'in, daha önce okuduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik bölümünden ayrılıp İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne girdiği ve 1. sınıfta olduğu kaydedildi. Olay günü saat 10.40'da bir alışveriş merkezindeyken güvenlik kameralarınca tespit edildiği, domates, yumurta ve su alarak evine döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı belirlendi. Uzaktan kayıt yaptığı öğrenilen bir kamera görüntüsünde de saldırganın, arkadan yanaşarak ve hiçbir şey söylemeden genç kızı vurduğu ve çantasını alarak uzaklaştığının görüldüğü belirtildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside ise genç kızın, ''uzak atış'' olarak adlandırılan, yaklaşık 30 santimetreden ateş edilerek vurulduğu, kurşunun sağ kulak altından girip sol kulak bölgesinden çıktığı tespit edildi.

Olay meydana geldiği sokağın 50 metre ilerisinde, pansiyon tarzı bir öğrenci evinde kalan Ayşe Selen Ayla'nın arkadaşları, çok sakin ve ılımlı bir yapıya sahip olduğunu, kendisini rahatsız eden herhangi bir kişi bulunmadığını söyledi. Aynı pansiyonda kalan Cansu isimli arkadaşının, evlerinin yakınında bir kadının öldürüldüğünü öğrenince Ayşe'yi bilgilendirmek ve eve dönmesini sağlamak için kısa mesaj yolladığı, cevap alamayınca telefon ettiği, açan kişinin soluk soluğa olduğu ve hemen kapattığı, bunu okul arkadaşlarına ve emniyet yetkililerine anlattığı öğrenildi.

Mahalle sakinleri, iki gün üst üste yaşanan bu olaylar sebebiyle çok tedirgin olduklarını, geceleri sokağa çıkamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, "Burada oturmak bile istemiyoruz. Hepimizin çocuğu var, dışarıya çıkarmaya korkuyoruz. Zanlının bir an önce yakalanmasını istiyoruz." dedi.

Bu arada Ayşe Selen'in babası Sertel Ayla ve anne Hatice Ayla, bugün İzmir'e geldi. Cenazenin, işlemlerin ardından memleketi kütahya'ya götürülerek toprağa verileceği belirtildi.

(CİHAN)



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs