En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım'dan Karayolları'na: Bir gece ansızın gelebilirim

26 Nisan 2010 13:02 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, otoyol ve bölünmüş yol sayısının arttırılması talimatı verdi.

Karayolları Bölge Müdürlerine seslenen Yıldırım, "Yaz boyunca yollarda şantiyelerde olacağım. Haber vermeden geleceğim. Bir gece ansısız gelebilirim. Arkadaşları işin başında görmek istiyorum. Bu yıl destan yazmanızı istiyorum." dedi.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 60 Bölge Müdürleri toplantısında konuşan Yıldırım, müdürlere "Yaptıklarınız görevinizidir yapamadıklarınız eksiklerinizdir. Yapılan her karış yol, dökülen her kilometre asfalt insanımız duası desteği takdiri demek." dedi. Türkiye'de 70 yılda 6 bin 101 kilometre otoyol ve bölünmüş yol yapıldığını kaydeden Binali Yıldırım, bunu 17 bin 473 km çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Yapılan yolların sadece Türk insanına değil aynı zamanda çevre ve komşu ülkelerde yaşayan 1 milyar 600 milyon nüfusa hizmet anlamına geldiğini ifade eden Bakan, "Bunun için Karadeniz sahil yolunu yaptık. Bunun için İzmir-Ankara-Samsun yolunu yapıyoruz. Bunun için Ankara-Konya-Antalya, Ankara-Konya-Mersin yolunu yapıyoruz. Türkiye'yı doğusundan batısına kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla donatıyoruz. Vatandaşı birbirine kavuşturuyoruz buluşturuyoruz." diye konuştu.

2 BİN 700 KM BÖLÜNMÜŞ YOL HİZMETE AÇILACAK

Bu yılki çalışmalarda asfalt kaplama işlerine hız verileceğini söyleyen Bakan Yıldırım, kuzey güney hattıyla Türkiye'nin iki denizini birbirine buluşturacaklarını açıkladı. Otoyol ve bölünmüş yol konusunda 2010 hedefinin son 8 yılın rekoru olacağı bilgisini veren Yıldırım, 2 bin 700 km bölünmüş yolu tamamlayıp hizmete açacaklarını 2023 yılında 32 bin km ulaşacaklarını belirtti. Karayolu çalışanları olarak bu yıl hedeflere ulaşmak için 5 ay gibi kısa bir sürelerinin kaldığının altını çizen Ulaştırma Bakanı, bölge müdürlerine de uyanık olun mesajı verdi. Yıldırım, "Ajandanızda hiç boş bir gün istemiyorum. Bu bir hafta içinde boş sayfa kalmayacak. Günlük saatlik haftalık programlar istiyorum. Yaz boyunca yollarda şantiyelerde olacağım. Haber vermeden geleceğim. Bir gece ansızın gelebilirim. Arkadaşları işin başında görmek istiyorum. Bu yıl destan yazmanızı istiyorum. Karayollarının yarım asırlık tarihine bir not düşmenizi istiyorum." çağrısında bulundu. Yol yaparken trafik güvenliğinin de en üst seviyede sağlanmasını isteyen Yıldırım, işi çabuk bitirmek için kaliteden taviz verilmesine de müsaade etmeyeceklerine vurgu yaptı.


ALBENİLİ YOLLAR

Çok kısa sürede çok uzun yollar yaptıklarını söyleyen Yıldırım, bu yıldan itibaren yolların güzelliği için çalışacakları bilgisini verdi. Bakan Yıldırım, "Yollarımızın albenisi olmuyor. Büyük işi yapıyoruz ama işin estetik tarafını makyajını eksik bırakıyoruz. O güzelim yollar ilk yıldan 20 yıllık yol görüntüsü oluyor. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Karayollarını yeşillendirip güzelleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise bölünmüş yollar sayesinde ölümlü kazaların azaldığını şu örnekle açıkladı: "Viranşehir Kızıltepe yolunda 2002 yılında 152 kazada 6 vatandaş hayatını kaybetti. Peyderpey yaptığımız bölünmüş yol çalışmaları sayesinde 2007 yılında 37 kaza, 2008 yılında 6 kaza meydana geldi. Geçen yıl 4 kazada hiç can kaybı olmadı." Turhan, kaza kara noktası olan 96 yerde iyileştirme çalışma yapılacağını da sözlerine ekledi.

cihan




Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs