En Sıcak Konular

Kahvaltının başarıyı artırdığı ispatlandı

26 Nisan 2010 09:37 tsi
Ekonomik gücü yetersiz ailelerin çocuklarının çoğunlukta olduğu 5 okulda uygulanan projeyle kahvaltının başarıya olumlu etkisi ispatlandı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Merter, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, okul müdürleri ve öğretmenlerin oluşturduğu, kendilerine 'Can Simidi' adını veren 14 kişilik grup, öğrenme güçlükleri, beslenme sorunu ve okula devamsızlık sürelerinin kısmen aşılmasını hedefleyen 'Okulumda Besleniyorum' projesini geliştirdi.

Proje kapsamında, Fevzi Paşa, Cumhuriyet, Mustafa Necati, Mimar Sinan ve Meriç ilköğretim okullarında anket ve uygulama yapıldı. Okulda zaman zaman öğrencilere kahvaltı hazırlanarak verimli ders dinlemenin kahvaltı yapılarak sağlanacağı mesajı verildi. Sonuçta, öğrenciler, sağlıklı bir kahvaltıyla daha zinde olduklarını, gün boyu enerjik ve derslere karşı daha ilgili olduklarını keşfetti.

Proje ile şu sonuçlar elde edildi: "Öğrencilerin beslenme alışkanlıkları olumlu yönde değişti. Derslere olan ilgi ve dikkatlerinin gözle görülür derecede arttığı ve sabah derslerine geç gelme alışkanlığının önemli oranda azaldığı görüldü. Beslenme yetersizliğiyle ilgili öğrenme güçlüğü asgariye indirildi. Becerilerde gelişme, daha iyi okuma yeteneği, ders notlarında artış hatta arkadaşlarla iyi ilişki kurma gibi sonuçlar da çıktı. Derse geç kalma oranı yüzde 50'den yüzde 20'ye, ilk derse gelmeme yüzde 30'dan yüzde 5'e düştü."

aa



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs