En Sıcak Konular

Darbe mantığı: Asarız da, keseriz de!

26 Nisan 2010 08:22 tsi
Darbe mantığı: Asarız da, keseriz de! Aziz Üstel: "Ergenekoncu’sunun, Balyoz’cusunun, Kafes’cisinin ve kod adı her ne halt olursa olsun, bu rezillikleri tezgahlayanların en ağır cezalara çarptırılmaları şart..."

İşte darbelerin mantığı bu! Adam asmak ve kesmek üzerine kurulu düzen!

Hukuk yok! Kanıtları değerlendirmek, araştırma inceleme yapmak yok.  Demokratik düzenlerde insan haklarını koruyan tüm kurallar buharlaşıp uçuyor bi anda. Avukat diye tuttuğun adam bile, çoğu kez, korkudan ağzını açıp bi şey söyleyemiyor.

Herşey bi kişinin iki dudağı arasında.

Yaşar Okuyan’ın 12 Eylül dönemini anlatan “O Yıllar” adlı kitabı, darbenin mantıksızlığını ve darbe sonrası kurulan korku düzeninin acımasızlığı bi kez daha hatırlatıyor okura.

Mamak, Metris ve Diyarbakır cezaevlerinde akıllara ziyan işkenceler, insanın tüylerini ürpertiyor aradan otuz yıl geçmiş olmasına rağmen. O dönemde gerek Metris gerekse de Mamak’da yatan arkadaşlarım, işkence görmedikleri zamanlarda, falakaya yatırılanların çığlıklarından, elektrik verilenlerin bağırtılarından, sabaha kadar gözlerine uyku girmediğini hala anlatırlar.

Mustafa Pehlivanoğlu’nu kaç kişi hatırlar, arkadaşları ve ailesi dışında bilmem. Ama onuın asılma öyküsü gerçekten ibret verici, gerçekten insanı, günlerce kabuslara boğacak nitelikte.

Mahkeme Pehlivanoğlu’na idam kararını veriliyor. Ama hemen sonrasında Pehlivanoğlu’nun silah kullanmadığı, kimseye ateş etmediği belirleniyor açık seçik!  Tabi bunun doğal sonucu olarak da, idamın durdurulması, eğer başka suçu yoksa da serbest bırakılması gerekiyor  değil mi?

Yooo değil işte! Kenan Evren idama engel oluyor!  Hem de ne diyor biliyor musunuz? “Evet bana böyle bir bilgi geldi ama artık çok geç infazdan dönemeyiz!!”

İdam kararını veren Sıkıyönetim Hakimi Ali Fahri Kayacan, daha sonra anlattığı anılarında, Mustafa Pehlivanoğlu’nun, asılan solcu Necdet Adalı’ya denge olsun diye idam edildiğini anlatmıştı!

Pehlivanoğlu, kahve falan taramadığını, kimseye ateş açmadığını mahkeme boyunca anlattı durdu. Polisin, ifadesini işkence zoruyla aldığını söyledi, yaralarını, vücudundaki morlukları, başına atılan dikişleri göstermeye çalıştı!

Ama darbeciler sağır; darbeciler kana susamış, darbeciler solcu bir genç astılar ya, bakın işte biz ne kadar adaletten yanayız, sadece solcu değil Ülkücü de asıyoruz gibi sapkın bir eylemin savunucuları ve duyurucuları olduklarından yirmi iki yaşında bir delikanlıyı ipe çektiler.

İşte Ergenekoncu’sunun, Balyoz’cusunun, Kafes’cisinin ve kod adı her ne halt olursa olsun, bu rezillikleri tezgahlayanların en ağır cezalara çarptırılmaları bunun için şart. Demokrasi de kendini savunmak zorunda bu iblislere karşı!

Aziz Üstel / Star



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs