Bırrrr: Putin'le anlaşma bozulur mu? | " /> Bırrrr: Putin'le anlaşma bozulur mu? | "/>

En Sıcak Konular

Bırrrr: Putin'le anlaşma bozulur mu?

25 Nisan 2010 21:15 tsi
Bırrrr: Putin'le anlaşma bozulur mu? Rusya Devlet Başkanı Medvedev, 2012'de yapılacak başkanık seçimlerinde aday olabileceğini açıkladı. Bu ilk 'açık' hamle. Anlaşmayı bozar. Gerçek ise (!) Kuzey karışır!

Rusya'da 2012'de yapılacak başkanlık seçimlerinde Başbakan Vladimir Putin'in aday olması beklenirken, ülkenin ekonomik sorunlarının çözümü için Putin'in bir dönem daha başbakanlık yapabileceği de öngörülüyor. 
 
Rusya Devlet Başkanı 26-27 Nisan'da gerçekleşecek İskandinav ülkeleri ziyareti öncesi Norveç gazetesi Aftenposten'e özel açıklamalarda bulundu. Kendisinin ikinci kez aday olması ile ilgili soruya her zaman basit ve tek yönlü bir cevap verdiğini ifade eden Medvedev, "Ülkem bana ihtiyaç duyuyorsa, Rusya Başbakanı Putin ve benim dönemimde belirlediğimiz hedeflere doğru ilerlenecekse, o zaman seçimlere katılabilirim." dedi.

Bunun için bazı şartların da olması gerektiğine değinen Rusya lideri, "En azından benim çalışmalarımın vatandaşlarımız tarafından kabul görmesi gerekir. Biz de çalışmalarımızı hedeflerimize ulaşmak için yapıyoruz. Yoksa sadece seçimlere katılmak için değil. Bunu birlikte göreceğiz…" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLAR GELENEKSEK İSLAMİYET'İ YAŞAYABİLMELİ

İki ülke ilişkilerinin yanı sıra Moskova metrosuna yönelik intihar saldırıları ve Kafkaslarda yaşanan saldırıları değerlendiren Medvedev, terörle savaşla birlikte bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanmasının da önemine değindi.

"Askeri yöntem durdurulamaz ya da ertelenemez. Çeşitli önlemlerin hızlı bir şekilde alınması gerekiyor. Teröristler yok edilmeli… Bununla beraber, Kafkaslarda modern bir yaşam için şartların oluşturulması gerekiyor. Maddi ve manevi açıdan insanların taleplerinin karşılanması gerekiyor." ifadelerini kullanan Rusya lideri, geleneksel İslamiyet'in Rusya'da bulunduğunu söyledi.

Maddi açıdan Kafkas halklarının normal bir refah seviyesi ve zenginliği kazanabilmeleri gerektiğini kaydeden Medvedev, "Manevi açıdan da Müslüman bölgelerde halk İslam inancının gereklerini yerine getirebilmeli. Bu geleneksel olarak Rusya'da bulunan İslamiyet. Yoksa dışarıdan terör amaçlı getirilen anlayış değil." uyarısında bulundu.

29 Mart'ta Moskova metrolarına yönelik terör eylemlerinde 40 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. İki gün sonra da Dağıstan'ın Kizlyar kentinde gerçekleşen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya, Kafkas bölgesinde 1990'lı yıllardan bu yana ayrılıkçı gruplarla mücadele ediyor.

rusya.ru



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs