En Sıcak Konular

Cindoruk; 'Anayasa kavgası gerektiren durum mu var?'

25 Nisan 2010 18:42 tsi
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 'Türkiye'de anayasa kavgası yapılmasını gerektiren bir durum mu var. Bunu erteleyin, yapmayın bunu, Türkiye'nin dertlerine derman arayan insanlar var, onlarla beraber düşünün karar verin' dedi.

Partisinin Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapılan kongresine katılan Cindoruk yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Türkiye'de iş barışını, işçi barışını sağlamak zorunda olan iktidarın, bunları bir yana bırakarak anayasa kavgası verdiğini öne süren Cindoruk, 'Türkiye'de anayasa kavgası yapılmasını gerektiren bir durum mu var. Bunu erteleyin, yapmayın bunu, Türkiye'nin dertlerine derman arayan insanlar var, onlarla beraber düşünün karar verin' dedi.

Cindoruk, 'TBMM'yi küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. Anlaşarak, uzlaşarak yeni bir anayasa yapın. Anayasa bir ülkenin imarıdır. Anayasaların yapılması sırasında, insanlar ondan örnek alır, bir yapı değişikliği yapılır. Bugün bu anayasa değişikliğinden ötürü eline cebine tek bir kuruş giren bir vatandaş var mı? Niye bu anayasa yapılıyor? Başbakanın isteği üzerine zorla, faydasız bir şey yapıyoruz. Bir bayram havası yok, cenaze havası var. Herkes hüzünlü. Bizim dediklerimizi dikkate alın, geçmişte bu anayasa değişikliğini uzlaşma ile yaptık. Millet rahatladı, darbelerin etkisinden kurtuldu. Hakimle kavga, askerle kavga, savcıyla kavga, bakkalla bile kavga eden bir iktidar var. Türkiye'nin insanlarını bölmek, kimseye bir fayda getirmez' diye konuştu.

DP Genel Başkanı Cindoruk, TBMM'de bulunan siyasi partilerin milletvekillerinin anlaşarak, uzlaşarak yeni bir anayasa yapması gerektiğini dile getirdi.

'Başbakan gidiyor Obama ile Ermenistan meselesini konuşuyor. Obama'ya söylüyorum, bizden sana ne. Ermenistan meselesi, şu anda Türkiye'nin meselesi değildir' diyen Hüsamettin Cindoruk, "Her gün bu hükümet yeni bir mesele ortaya koyuyor. Bedelli askerlik gibi. Biz herkese özgürlük, herkese hak istiyoruz, hukuku savunuyoruz. Ordusu ile kavgalı bir iktidarın yaşama hakkı yoktur. Devletle, demokrasiyle bu kadar oynanmaz. Haklı haksız kim demokrasi ile oynarsa, demokrasi ezer geçer' dedi.

haberler.com



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs