En Sıcak Konular

CHP: 'Üniversite sınavı kaldırılsın'

25 Nisan 2010 16:16 tsi
CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Derya Kuşdemir, Türkiye'de, eğitim sürecindeki başarının tek kriter olacağı, gençlerin test kobayı yapılmayacağı yeni bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Genç partililer, CHP İzmir İl Başkanlığı binasında, 'Gençlik Forumu-Üniversite Sınavı Kaldırılsın' adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Burada, neden değişim istediklerine ilişkin bir konuşma yapan Kuşdemir, Türkiye'de eğitimin artık temel bir hak olmaktan çıktığını öne sürdü.

Geniş çaplı bir eğitim reformuna ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Kuşdemir, insan merkezli, çağdaş ve bilimsel bir eğitim istediklerini kaydetti.

Kuşdemir, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye'de, eğitim sürecindeki başarının tek kriter olacağı, gençlerin test kobayı yapılmayacağı yeni bir eğitim sistemi hayata geçirilmelidir. SBS, YGS sınavlarına derhal son verilmelidir. Kesintisiz 10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilmelidir. Lise ve meslek liseleri yeniden yapılandırılmalıdır. Eğitime ayrılan bütçe artırılmalı, yetersiz altyapı ve ekipman eksiklikleri giderilmelidir.'

Etkinliğe katılan CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun da, yönetici olarak görevlerinin gençlerin önünü açmak olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Gençlerin varlığının önemine işaret eden Bulgun, 'Ne kadar çok gencimiz yanımızda olursa, partimizin elde edeceği başarı da o kadar çabuk olacaktır' dedi.

Konuya ilişkin 'www.sinavsizhayat.com' adlı bir site oluşturan genç partiler, internet ortamında, üniversite sınavlarının kaldırılıp kaldırılmamasına ilişkin bir anket de düzenledi.

CHP Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında, anket sonuçları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs