En Sıcak Konular

Doğu'da hava sıcaklıkları artacak

25 Nisan 2010 10:48 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Doğu Anadolu'nun doğusu(Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile öğleden sonra Eskişehir, Çankırı, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Afyon ve Isparta ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış geçişler görülece.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmazken, doğu kesimlerinde 1 ila 3 derecelik artış görülecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

-UYARILAR-

Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA-

Son meteorolojik verilere göre bazı illerin hava dumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.(18)

ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı.(22)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.(26)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(27)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık.(19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (13)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(25)

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Bilecik ile Bursa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kütahya ve Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu)kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.
 
ajanslar



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs