En Sıcak Konular

Bu davanın her tarafı skandal!

25 Nisan 2010 09:54 tsi
Bu davanın her tarafı skandal! Ankara’da “Lüzumsuz iş” diye araştırılmayan pekçok bağlantı, Ergenekon’da deşifre edilmeye başlandı. Başkent’te hakkında dava bile açılmayan bazı şüphelilerin kilit rol oynadıkları iddia ediliyor

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde jet hızıyla karara bağlanan Danıştay saldırısı davasıyla ilgili kamera kayıtlarının silindiğini ortaya çıkaran Ergenekon savcıları, tetikçi Alparslan Arslan’ın önemli bir bağlantısını daha tespit etti. Alparslan Arslan’ın saldırıdan hemen önce defalarca dikkat çekici mesajlar gönderdiği kişinin Arslan’ın iddia ettiği gibi kız kardeşi Elif değil, Elif’in eski nişanlısı Teoman Ekşioğlu olduğu belirlendi. Ekşioğlu ile Arslan’ın saldırıdan bir gün önce 16 Mayıs akşamı Ankara’da birlikte oldukları da ortaya çıkarıldı. Elif Arslan’ın, saldırıdan sonra nişanı bozduğu belirlendi.

O NUMARAYA 14 MESAJ ATMIŞTI

OYAK’ın gönderdiği “Danıştay güvenlik kameraları bozuktu” yazısını yeterli görüp bozuk harddiski inceletmeyi “Lüzumsuz iş” gören Ankara 11’inci Ağır Ceza’nın, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın cep telefonu kayıtlarını ve HTC bilgilerini araştırmayı da “lüzumsuz işler” arasında gördüğü ortaya çıktı. Arslan’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan ilk sorgusunda telefonunda kayıtlı “Bir eksiğin var mı?”, “İçeride mi dışarıda mı?”, “Uygun yer mi”, “Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim?” şeklinde 14 şüpheli mesaj bulundu.

TELEFON TRAFİĞİ ARAŞTIRILMADI

Alparslan Arslan, sorgusunda fatura bilgileri kendisi üzerine kayıtlı telefonu kız kardeşi Elif’in kullandığını söyledi. Ancak, yargılama sürecinde sanık avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi istemiyle bu konunun araştırılması talebi reddedildi. Telefon trafiği araştırılmadığı gibi Elif Arslan’ın da ifadesine başvurulmadı. Elif’in de yaşadığı Arslan’ın babasına ait Elazığ’daki evde de arama yaptırılmaya gerek görülmedi.

ARSLAN ‘ELİF’ DEDİ, ‘NİŞANLISI’ ÇIKTI

Dosyanın Ergenekon soruşturmasıyla birleştirilmesiyle bu konu tekrar ele alındı. Yapılan inlemede şüpheli mesajların Alparslan Arslan’ın söylediği gibi kız kardeşi Elif’e değil onun nişanlısı Teoman Ekşioğlu’na gönderdiği belirlendi. Alparslan Arslan’ın, Ekşioğlu’yla sadece mesajlaşmadığı saldırıdan bir gün önce 16 Mayıs akşamı Ankara’da biraraya geldiği belirlendi. Teoman Ekşioğlu ile evliliğin eşiğine gelen Elif Arslan’ın ise saldırıdan sonra ani bir kararla nişanı attığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI İLE YÜZLEŞTİRME YOK

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi görgü tanığı Aysel Sağlam’ın “Saldırıdan önce Alparslan Arslan’ın yanında iki kişi daha vardı” şeklindeki ifadesinin derinlemesine araştırılmasına da gerek görmedi. Görgü tanığının Alparslan’la birlikte gördüğü iki kişiden birisinin de Teoman Ekşioğlu olduğunu değerlendiren soruşturma savcılarının, önümüzdeki günlerde bu sırrı açığa çıkaracakları belirtiliyor. Aysel Sağlam’ın da yüzleştirme için ifadeye çağrılabileceği belirtiliyor.

Salih Hoca’ya da ‘Az yatarsın’ dedi

Danıştay davasının görüldüğü dönemde Arslan’ın avukatı Ahmet Doğan’ın yanında stajyer avukat olan Teoman Ekşioğlu’nun, Alparslan Arslan’ın ek ifade vererek azmettirici olarak suçladığı emekli imam Salih Kunter’i de yönlendirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Savcıya verdiği ifadede Teoman Ekşioğlu’nun Danıştay saldırısından sonra iki haftada bir yanına geldiğini anlatan Salih Kunter, Arslan ifade değiştirmeden önce yanına son kez gelen Teoman Ekşioğlu’nun Arslan’dan selam getirdiğini “Merak etme sana ceza verilmez, verilse bile yaşlı olduğun için evden dışarı çıkmazsın zaten senin de evden dışarı çıktığın yok” dediğini anlattı. Kunter, kendisinin, “Neden bana ceza versinler. Ne suçum var ki ceza versinler” şeklindeki sözleri üzerine Ekşioğlu’nun hiçbir şey söylemeden evi terk ettiğini dile getirdi.

‘Teoman, Tekin’in selamını getirdi’

Alparslan Arslan’ın kardeşi Elif adına kayıtlı telefonu kullandığı iddia edilen Teoman Ekşioğlu ile ilgili şok bir iddiayı da Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasındaki bağlantıları itiraf eden Osman Yıldırım gündeme getirmişti. Ergenekon mahkemesindeki çapraz sorgusu sırasında Teoman Ekşioğlu ile o dönem Arslan’ın avukatlığını yapan Ahmet Doğan’ın Sincan Cezaevi’nde ziyaretine geldiklerini anlatan Osman Yıldırım “Muzaffer Tekin`in selamı var, savunmanı böyle yaparsan daha iyi olur. İfadelerini değiştir” dediklerini iddia etmişti.

‘Köprü eleman’ mı?

Osman Yıldırım’ın avukatı Murat Eken, Danıştay kayıtlarının T.T. ve Teoman Ekşioğlu’nu korumak için silindiğini ve cinayetin perde arkasındaki bu ilişkilerin hala aydınlanmadığını iddia etti. Teoman Ekşioğlu’nun, cezaevindeki ziyaretleri sırasında Alparslan Arslan’ı yönlendirdiğini öne süren Murat Eken, Ekşioğlu’nun da o dönemde Muzaffer Tekin tarafından yönlendirildiğini söyledi. “Teoman Ekşioğlu bir köprü eleman’’ diyen avukat Eken iddiasını şöyle sürdürdü: “Teoman Ekşioğlu, Ahmet Doğan’ın stajyeridir. Ahmet Doğan da Muzaffer Tekin’in ofis kapı komşusudur. Alpaslan cezaevine düştükten sonra Teoman Ekşioğlu sürekli Alpaslan’ın ailesinin yanında. Bu dönemde Doğan ile Ekşioğlu’nun telefon görüşmeleri söz konusu. Muzaffer Tekin’in de yine aynı şekilde Doğan ile telefon görüşmeleri söz konusu. Şemada Muzaffer Tekin’e bir bağlantı daha çıkıyor.” 

Skandalların ardı arkası kesilmiyor

1- ARIZALI HARDDISK İDDİASI YALAN

OYAK Güvenlik ve Danıştay, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “Güvenlik kameraları görüntülerini kaydeden harddisk arızalı olduğu için kayıt yapılamamıştır” dedi. Ancak Ergenekon Mahkemesi’nin görevlendirdiği TÜBİTAK bilirkişisi, “Harddisk arızalı değil, görüntüler silinmiş” dedi. Derin bir elin, Alparslan Arslan’ın keşif görüntülerini yok ettiği ortaya çıktı.

2- HARDDİSKİ İNCELEME LÜZUMSUZ BİR İŞTİR

Danıştay davasını tüm iddialara rağmen “Saldırı türban için yapıldı” diyerek jet hızıyla sonuçlandıran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin o dönemdeki Başkanı Orhan Karadeniz, star’ın “Harddiski siz neden araştırmadınız” sorusuna, “Sanık suçüstü yakalanmıştı. O sebeple harddisk bozuk da denilince araştırma gereği duymadık. Mahkeme lüzumsuz işlerle uğraşmaz” dedi.

3-  OYAK, KAYITLARI 5 GÜN VERMEDİ

Kanlı baskından sonra Danıştay’dan kamera görüntülerini isteyen polise 5 gün boyunca cevap verilmediği ortaya çıktı. Polisin hem Danıştay yönetimi hem de OYAK Güvenlik tarafından 5 gün boyunca cevapsız bırakılması, “Derin el keşif ekibinin görüntülerini sildi, saldırı günü de kameralar bilerek kayıt dışı bırakıldı” iddialarını daha da güçlendirdi.

4- SAVCIYA ERGENEKON TAKİBİ YAPILDI

Ankara Emniyeti’nin saldırı günü gönderdiği yazıya, 5 gün sonra cevap vererek bozuk harddiskin OYAK Güvenlik’te olduğunu yazan Danıştay Savcısı Mehmet Engin Çakmak’ın Ergenekon kapsamında 4 hafta boyunca izlendiği ortaya çıktı. Takibe alınan 71 savcı ve hâkimler arasında yer alan Çakmak’ın 4 hafta telefonlarının dinlendiği ve fiziki takibe alındığı ortaya çıktı.

5- 3 BİN 654 DOSYADAN 20’Sİ KURTARILABİLDİ

TÜBİTAK bilirkişi raporuna göre “arızalı” denen harddiskten 3 bin 654 dosyanın silindiği ortaya çıktı. Silinen dosyalardan sadece 20’si kurtarılabilmiş. Geri döndürülemez şekilde silinmiş 73 dosyanın da silinme tarih ve zamanları “0000.00.00 ve 00.00.00” olarak değiştirilmiş. Bol sıfırlı dosyalardan 10 tanesinin silinmeden önce isimlerinin de değiştirildiği görülüyor.

6- DANIŞTAY’DAN OYAK’A BÜYÜK KIYAK VAR

Danıştay’da kamera sistemi 23 Aralık 2005’te kurulurken, OYAK Güvenlik’in, “Özel Güvenlik Faaliyetleri İzin Belgesi”ni İçişleri Bakanlığı’ndan 27 Aralık 2005’te aldığı belirlendi. Bu durumda Danıştay gibi hayati bir kurumun güvenliği, Güvenlik İzin Belgesi bile olmayan bir firmaya verildiği ortaya çıkıyor. Bu işin OYAK’a nasıl verildiği kafaları karıştırdı.

star

 



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs