En Sıcak Konular

'AKP'ye 'Akabe' benzetmesi fitil ateşledi

25 Nisan 2010 09:01 tsi
'AKP'ye 'Akabe' benzetmesi fitil ateşledi Genel Kurulda, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytan taşlanan yerin adı'' şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı. AK Parti adına Suat Kılıç çok sert bir cevap verdi..

Anayasa değişikliği teklifinin 15. maddesinin üzerinde konuşmaların tamamlanmasının ardından verilen 7 değişiklik önergesinin görüşülmesine geçildi.

Madde metninin tekliften çıkarılmasına ilişkin CHP'nin önerisi üzerine söz alan Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Genel Kurulu ''tarafsız yönetmediğini'' ileri sürdü. Öztürk, ''Burada yasaların anasını yapıyoruz, yani Anayasayı yapıyoruz. Yasaları nasıl yaptığımızı milletin takdirine bırakıyorum. Genel Kurul süreci demokratik değildir'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, kendisine yönelik eleştirilere cevap vermeyeceğini, kendisi incinse bile incitici olmayacağını söyledi.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç, kendi önergesi üzerinde söz aldı. Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytanın taşlandığı yermiş. Onun için Tayyip Bey, 'AKP' diyenlere 'edepsiz' diyor. Sen seçmedin mi bu ismi'' demesi AK Parti'li milletvekillerin tepkisine yol açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, sataşma gerekçesiyle söz alarak ''Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus insan sansınlar'' atasözünü anımsattı.

AK Parti Tüzüğünün 1. maddesinde partinin kısa adının ''AK Parti'' olarak yer aldığını, bunun da herkes için aynı olduğunu ifade eden Kılıç, partilerinin ismini içine sindiremeyen, hazmedemeyenlerin inadına ''AKP'' gibi kısaltma kullandığını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

''Genç'in partimizin adını benzettiği yer AKP değil Akabe'dir. İslam tarihini bilmiyorsan konuşmayacaksın. Milletin inancıyla, milletin peygamberiyle dalga geçmeyeceksin. Söylediğin sözlerin anlamını bileceksin. Akabe, İslam peygamberine geniş bir kitlenin biat ettiği, İslam dinini benimsediği yerdir. Akabe'nin, şeytanla da şeytan taşlamayla da uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ama hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır. Şeytan gecenin karanlığında karşılaşacak olsa muhtemelen yolunu değiştirmeyi tercih eder.''

Kamer Genç, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Genç'in ''Soner Yalçın'ın kitabında var'' diyerek konuşmasına başlaması üzerine TBMM Başkanı Şahin, mikrofonun sesini kapattı.

Şahin, Genç'e ''hatasını düzeltmesi ve özür dilemesi için kürsüye çağırdığını'' belirterek, ''hata üstüne hata yaptığı'' gerekçesiyle söz vermedi. Şahin, Genç'i yerine oturması için defalarca uyardıktan sonra oturuma ara verdi. Ara sırasında da bazı AK Parti'li milletvekilleri Kamer Genç'e tepkilerini sürdürdü. Araya giren AK Parti'liler, tartışma çıkmasını önledi.

aa



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,365 µs