En Sıcak Konular

Hükümete sürpriz destek

23 Nisan 2010 10:44 tsi
Hükümete sürpriz destek 
DSP Ağrı İl Başkanı Levent Delikara, Anayasa değişikliğine destek vererek, genel başkanlarının pakete destek vermemesi halinde partisinden istifa edeceğini söyledi.

Ağrı'da yerel bir televizyonun ana haber bültenine katılan DSP İl Başkanı Delikara, Anayasa değişikliği ve Demokratik Açılım konularında hükümete destek verdi.

Demokratik Açılım'ın bir cesaret örneği olduğunun altını çizen Delikara, "Bir ülke, kalkıp Kürt sorunu var diyorsa, Cumhurbaşkanı bu sorun var diyorsa, bu büyük bir olaydır. Bu projenin içi boş derler, içi boş değildir. İçini kimler dolduracak, içini bizler dolduracağız. Bana göre çok mantıklı bir proje. Rahmetli Özal'dan bu tarafa kimsenin cesaret edemediği bir olaydır. Bu yüzden kim bu demokratik açılımın içi boş derse içi boş değildir. Bunun içini sivil toplum örgütleri ve bizler dolduracağız. Bizler doldurduğumuz zaman ne olacak, baştan sona bitmiş olacak." dedi.

Anayasa değişikliğine DSP'nin destek vermemesine şaşırdığını belirten Levent Delikara, "Her ne kadar benim vekillerim Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni terk etmiş olsalar da genel başkanımızın bir tavrı vardı. Oylamaya katılıp oy da verecekti. Son anda ne olduysa bilemiyorum ama çözülemedi, çözülemeyen bir konu oldu. Biliyorsunuz referanduma gidecek. Referanduma gittiği takdirde biz Ağrı İl Örgütü olarak savunacağız. Genel başkanımızın tek bir şartı vardı, 'Seçim barajı düşsün, destek verelim' diyordu. Tabi bu da bahane değil, bir ülkenin güzelliği olacaksa hepimiz dört elle sarılmalıyız. Anayasa değişikliği hepimiz için şart, hepimizin özgürlüğüdür. Bu bizim değil, hepimizin sorunudur. Bu yüzden Anayasa değişikliğine mutlaka ama mutlaka hepimizin destek vermesi gerekiyor. Bizim çizgimiz destek, daha sonra ister ihraç olur, ister istifa olur. Biz bu projeye inanyorsak bizim buna destek olmamız lazım. Parti genel başkanım ve milletvekillerim Anayasa değişikliğine destek vermez ise il başkanlığından istifa ederim." diye konuştu.

cihan



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs