En Sıcak Konular

Bakan Ergin: Hala uzlaşma ihtimali var

22 Nisan 2010 22:12 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, ''Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var. Şu anda birinci tur bitiyor ama ikinci tur için de ihtimal var'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 48. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rixos Otel'de resepsiyon verildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, konukları, balo salonu girişinde Anayasa Mahkemesi'ne yeni seçilen üyeler Alparslan Altan, Engin Yıldırım ve Burhan Üstün ile birlikte karşıladı.

Resepsiyona, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal ile çok sayıda davetli katıldı.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, törene gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, ''Konuşmaktan yorulduğunu'' söyledi. Gerçeker, ''Kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını, hukuk devletini savunmak zorunda kalıyoruz. Sürekli bunları savunmak zorunda kalmaktan üzüntü duyuyorum'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin de resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle yorgun olup olmadığının'' sorulması üzerine Ergin, ''Fiziki olarak belki yorgunuz ama dimağımız yorgun değil'' diye konuştu.

-''GRUBUMUZDAKİ ARKADAŞLARIMIZA İTİMADIMIZ TAM''-

''Görüşmelerin nasıl gittiğinin sorulmasına'' karşılık Bakan Ergin, gazetecilere ''Siz nasıl görüyorsunuz?'' sorusunu yöneltti.

Bir gazetecinin, ''Biz fireleri hesaplıyoruz'' demesi üzerine Ergin, ''O hesaplara girmeyiz biz. Yola çıkarken zaten 'endişemiz olursa' çıkmayız demiştik. Grubumuzdaki arkadaşlarımıza itimadımız tam'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, ''TBMM'de uzlaşma olup olmayacağına'' ilişkin soru üzerine de ''Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var. Şu anda birinci tur bitiyor ama ikinci tur için de ihtimal var'' diye konuştu.

''Referandum sürecine'' ilişkin sorular üzerine ise Ergin, bu konuyla ilgili bir öngörüde bulunmasının doğru olmayacağını belirtti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın bugün yaptığı konuşmanın sorulmasına karşılık Ergin, konuşmayı bir bütün olarak değerlendirmek istediğini ifade ederek, ''Konuşmanın ilk satırından son satırına kadar tırnak içine alın o iki tırnak arasındaki bölümüne hiç bir itirazım yok. Konuşmayı parça parça değerlendirmem. Birinci cümleden son cümleye kadar olan kısmını tırnak içine alın konuşmanın bütününe hiç bir itirazımız yok'' diye konuştu.

''Danıştay saldırısıyla ilgili görüntülerin silindiğine ilişkin TÜBİTAK raporunun'' hatırlatılması üzerine Sadullah Ergin, konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, bu konuda değerlendirme yapmayacağını söyledi.

Ergin, bir soru üzerine, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun gündemindeki konularını ''Huzur, sükunet atmosferinde'' görüşmeye devam ettiğini söyledi. Yetki kararnamesinin 4-5 hafta önce kurula gönderildiğini, bunun üzerine kurul çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ergin, atama kararnamesinin de 5-6 ünvanlı hakim ve savcıya ilişkin olacağını, bunun da ilerleyen günlerde bakanlıkta görüşüleceğini belirtti.

Bir gazetecinin, ''Kurulda tansiyon son zamanlarda hep yüksek'' demesi üzerine Adalet Bakanı Ergin, tansiyonun hep yukarılarda olduğu bir dönem olmayacağını, iniş çıkış göstereceğini, müzakereler sırasında da yükselmesinin olağan olacağını kaydetti.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner de gazetecilerin bedelli askerlik konusuna ilişkin sorularına ''Yarını bekliyoruz'' cevabını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Güner'in yanına gelmesi üzerine gazeteciler bedelli askerlik konusunu bu sefer Çiçek'e sordu. Çiçek de ''Bedelli olur mu olmaz mı bilmem ama ben bedelsiz yaptım'' diye espri yaptı. Bu diyalogların ardından Çiçek, Güner ve diğer Askeri Yargıtay üyeleriyle askerlik anılarına dair kısa bir sohbet yaptı.

Resepsiyon sırasında Adalet Bakanı Ergin ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın baş başa yaklaşık 15 dakika sohbet ettiği görüldü. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güner ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de bir süre baş başa sohbet etti.

Bu arada, Milli Savunma Bakanı Gönül, resepsiyondan ayrılırken, gazetecilerin, ''Efendim bedelli ne olacak?'' sorusunu, ''Şimdi Sayın Başbakanın takdirinde desem onu bile yazacaksınız. Neyse boşverin'' diye yanıtladı.

aa



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    150,579 µs