En Sıcak Konular

10. madde görüşmesinde Meclis karıştı!

22 Nisan 2010 19:58 tsi
10. madde görüşmesinde Meclis karıştı!
TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki görüşmelerde, milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Teklifin 10. maddesinin görüşüldüğü Genel Kurulda, grubu adına söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, dünkü birleşimde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile olan diyaloğuna değindi.

Kaplan, Şahin'in kendisine yönelik, ''Beni öldürtecek misin?'' dediğini, bunun da kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade ederek, böyle bir kastının olmadığını söyledi. Kaplan, bu konuda Şahin'den açıklama beklediğini dile getirdi.

Hasip Kaplan, konuşmasını tamamladıktan sonra, Başkanlık Divanına giderek, Şahin ile tokalaştı.

Şahin de konuyla ilgili yaptığı açıklamadan dolayı Kaplan'a teşekkür ederek, ''Bu açıklama benim için kafiydi. O anın atmosferi ile sorulan soru da anlamını yitirmiş oldu'' dedi.

Bu sırada Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, yerinden, Meclis Başkanı Şahin'e, ''Meclisi tarafsız yönet'' diye bağırdı. Bunu üzerine, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Genç'e tepki gösterdi. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de tartışmaya katıldı.

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanı Şahin, birleşime ara verdi. Verilen arada da tartışma devam etti. Ağyüz ile CHP'li bazı milletvekilleri, Çerçi'nin oturduğu bölüme doğru yürüdü. Tartışma, AK Parti'li bazı milletvekillerinin araya girmesiyle son buldu.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, ''Çerçi'nin küfürlü konuştuğunu'' ifade ederek, özür dilememesi halinde Meclisi çalıştırmayacaklarını söyledi.

ÇERÇİ'DEN ÖZÜR

Verilen aranın ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'e küfür ettiğini söyledi. Anadol, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den ihtarda bulunmasını istedi.

Şahin, olayı uzaktan takip ettiğini, içeriği bilemediğini ve oturumu kapattığını anımsattı. Şahin, kendisine de Çerçi'nin sarf edilmemesi gereken sözler sarf edildiği bilgisinin geldiğini ifade ederek,  Çerçi'ye oturduğu yerden söz verdi.

AK Parti'li Çerçi de konuyu açıklığa kavuşturmak isteğini, gerekirse özür dileyeceğini belirtti.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile Ağyüz'ün kendisine, ''Sen önce götürdüğün malın hesabını ver'' diyerek, kişiliği ve insanlığıyla asla ilgisi olmayan sözler sarf ettiklerini kaydeden Çerçi, ''Ben de o anda o kızgınlıkla hafif de olsa istemediğim laf çıkmış olabilir. Benim kişiliğimi, davranışımı herkes bilir. Ama Meclisin mehabetine yakışmayacak böyle bir söz sarf etmişsem, bütün arkadaşlarımdan,Meclisten özür diliyorum. Bu Meclise yakışmaz. Ama kimse de kimsenin onuruyla oynamasın'' diye konuştu.

ŞAHİN'DEN SÜKUNET ÇAĞRISI

TBMM Başkanı Şahin, görüşmelerin uzun sürece yayılmasının, zaman zaman dengelerinin biraz sarsılmasına yol açtığını ifade ederek, bu nedenle istem dışı bazı sözlerin ağızlarından çıkabildiğini kaydetti. Şahin, milletvekillerini, sakin olmaları, birbirlerine saygı göstermeleri, birbirlerinin hukuklarını korumaları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Özellikle iktidar partisi milletvekillerine ''kusura bakmayın'' diyerek, seslenen Şahin, Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye yönelik ''Ey oğul artık beysin. Bundan böyle öfke bize, uysallık sana'' sözünü hatırlattı.

Şahin, ''Muhalefet bazen öfkeli konuşabilir ama iktidar partisi milletvekilleri uysal olmak zorundadır. Burada toleranslı davranması, alttan alması gereken iktidar partisi milletvekilleridir. Yarınki 90. yıl anısına lütfen aramızdaki bu gerginlikleri bir kenara atalım, hep birlikte kardeşçe duygularla kutlayalım'' diye konuştu.

CHP'li milletvekilleri Şahin'e tepki gösterirken, Ağyüz de ''Kendisini övmesi için mi söz verdiniz'' diye bağırdı.

Şahin, iktidar makamının tahammüllü olmayı gerektirdiğini dediğini belirterek, bunu söylediği için tebrik beklerken, tepki gösterildiğini söyledi.

aa



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs