En Sıcak Konular

Gül: Bu tartışmalar doğal

22 Nisan 2010 19:15 tsi
Gül: Bu tartışmalar doğal Cumhurbaşkanı Gül, her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de çeşitli sorunlarla bağlantılı bazı tartışmaların, siyasi çekişmelerin yaşanmasının da tabii karşılanması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendi içinde sorunları olduğunu, çeşitli sorunlarla bağlantılı bazı tartışmaların, siyasi çekişmelerin yaşanmasının da tabii karşılanması gerektiğini ifade ederek, ''Önemli olan sağduyunun korunması, herkesin birbirini anlaması ve düşüncesine saygı göstermesi, tartışmaların tahriklere kapılmadan, olgunluk içerisinde yürütülmesidir'' dedi.

Gül, toplumun tüm kesimlerini, ülkeyi geleceğe taşıyacak hedeflere titizlikle sahip çıkmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkenin her köşesinde milletçe büyük bir coşku yaşandığını, TBMM'nin açılışının 90. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gururla kutlandığını belirtti.

Gül, 23 Nisan 1920'de, tarihin en önemli olaylarından birinin gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Büyük Önder Atatürk, ülkenin kurtuluşunun ancak Türk milletinin kaderini eline almasıyla mümkün olacağına inanmış, milli mücadele yıllarında tüm adımlarını bu doğrultuda atmıştır. Esasen TBMM'nin açılışı, bu sürecin mihenk taşıdır. Aziz milletimiz bu tarihten itibaren ülke yönetiminde söz sahibi olmuş, kendi geleceğini kendi iradesiyle şekillendirmiştir.

Atatürk, İstiklal Savaşı'nın en zor dönemlerinde dahi Meclis'in açık kalmasına özen göstermiştir. Bu bakımdan milli mücadelenin en belirgin özelliği millet iradesiyle yürütülmesidir. Yüce Meclis, Türk milletinin hür ve müstakil yaşama kararlılığının, daha güçlü ve mutlu yarınları hep birlikte kurma iradesinin anıtı olmuştur. Ülkenin içinde bulunduğu güç şartlar altında, son derece onurlu bir görev üstlenen TBMM, aldığı cesur kararlarla Türk milletine güven, güç ve moral vermiştir.

Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşı'nı sevk ve idare eden, Cumhuriyeti kurarak güçlü ve büyük Türkiye'nin temellerini atan TBMM, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolüdür. TBMM, gerek savaş yıllarında gerek daha sonraki dönemlerde milletimizin yolunu aydınlatmış, milli iradeyi hakim kılmış, imkansızlıklara rağmen, üstlendiği ağır sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir.

Dünya parlamentoları arasında seçkin yeri bulunan TBMM, 'Gazi' bir Meclis'tir. Bu yönüyle TBMM'nin, dünyada eşi ve benzeri olmadığının altını çizmek isterim.''

-''TÜRKİYE YARINLARINA GÜVENLE BAKIYOR''-

Ülkenin tüm sorunlarının, geleceği ilgilendiren tüm konuların TBMM çatısı altında konuşulduğunu, tartışıldığını ve çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, milletin, egemenlik haklarını kendi seçtiği temsilciler vasıtasıyla kullandığını vurguladı.

Devletin bugünkü yapısının temel dayanağının milli egemenlik ilkesi olduğuna işaret eden Gül, mesajını şöyle sürdürdü:

''Milli egemenlik ilkesi, demokrasimize de, özgürlüklere de, hukukun üstünlüğüne de işlerlik kazandırmaktadır. Çoğulcu demokratik rejimimizin temel kurumu Meclisimiz bugün de ülkemize öncülük etmektedir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Türkiye, yarınlarına güvenle bakan bir ülkedir. Her alanda büyük ilerleme gösteren ve dünyayla bütünleşme yolunda ciddi mesafe kateden Türkiye, değişmekte ve gelişmektedir. Ülkemizin, uluslararası alandaki etkinliği ve ağırlığı giderek artmaktadır. Ülke içinde siyasi tartışmalar yoğun yaşansa da, dışarıda her zamankinden daha güçlü bir Türkiye algısı vardır. Türkiye başarılarıyla, ekonomisiyle, ulaştığı demokrasi ve hukuk standartlarıyla geniş bir coğrafyada ilham kaynağı olmaktadır. Bununla hepimiz kıvanç duyuyoruz.

Her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendi içinde sorunları vardır. Çeşitli sorunlarla bağlantılı bazı tartışmaların, siyasi çekişmelerin yaşanmasını da tabii karşılamak gerekir. Bunlar siyasetin doğasında vardır. Önemli olan sağduyunun korunması, herkesin birbirini anlaması ve düşüncesine saygı göstermesi, tartışmaların tahriklere kapılmadan, olgunluk içerisinde yürütülmesidir.

Bugün için şüphesiz en önemli ihtiyacımız, kendi gücümüzün farkına varmaktır. AB süreci başta olmak üzere, ülkemizin temel hedeflerinin sekteye uğramaması, elbette ki hayati önemdedir. Bunlar siyaset üstü konulardır ve öyle de görülmelidir. Bu nedenle herkesi, toplumun tüm kesimlerini, ülkeyi geleceğe taşıyacak hedeflere titizlikle sahip çıkmaya davet ediyorum.''

-''HEDEFİNİZİ YÜKSEK TUTMALI, İLERİYE BAKMALISINIZ''-

Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıma hedefini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ülke olarak her gün bir adım daha ileriye gitmek gerektiğini belirtti.

''Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki bu konudaki en büyük güvencemiz, kendilerinden çok şey beklediğimiz çocuklarımız ve gençlerimizdir'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara şöyle seslendi:

''Sizlere daha müreffeh, daha güçlü, gurur duyacağınız bir Türkiye bırakabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zamanı geldiğinde ülkeyi sizler devralacaksınız. Okuyacak, başarıyı yakalayacak, çok önemli görevlere geleceksiniz. Bu ülkenin idarecileri, hekimleri, iş adamları, sanatçıları, fikir adamları, bilim insanları, sporcuları olacaksınız.

Nitelikli insan kaynağının, ülkelerin en büyük zenginliği olduğu, bilginin, ilerlemenin itici gücü haline geldiği küreselleşen dünyada, ülkemizin yarınlarını şekillendireceksiniz. Bu nedenle en iyi şekilde yetişmenize, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanıza büyük özen gösteriyoruz. Hedeflerinizi yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye'nin de böyle bir anlayışın, büyük fedakarlıkların eseri olduğunu hep hatırlamalısınız.

Ülkemiz ve milletimiz için var gücünüzle çalışmalı, düşünmeli, araştırmalı, üretmeli, bilgiye, teknolojiye, ilerlemeye ve yeniliklere açık olmalısınız. İdeallerinizden asla vazgeçmemelisiniz. Yeni nesillerin varlığıyla, donanımıyla, potansiyeli ve dinamizmiyle, Türkiye'yi bütün alanlarda daha da güçlendireceklerine inancım tamdır.''

-''BARIŞ İÇİNDE BİR DÜNYA ÇOCUKLARIN GAYRETLERİYLE KURULACAK''-

Türk milletinin çocuklara verdiği özel öneme dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, bugün bir şenlik havasında kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Büyük Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini hatırlattı. Gül, mesajının sonunda çocuklara şöyle seslendi:

''Esasen bu durum, Atatürk'ün ve Türk milletinin çocuklara olan inancının ve duyduğu güvenin de göstergesidir. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çok sayıda ülkeden çocukların katılımıyla kutlanan, çocukları kaynaştıran, sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren milli bayramımızdır. Hep özlemini duyduğumuz yaşanabilir, barış içinde bir dünya, sizlerin ve dünya çocuklarının gayretleriyle kurulacaktır. Ve eminim ki gelecekte her şey çok daha güzel olacaktır.

Sizlerle gurur duyuyor ve sizlere güveniyoruz. Gözlerinizdeki ışıltının, yüzlerinizdeki gülümsemenin, mutluluğunuzun ve neşenizin daim olmasını temenni ediyorum. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.''

aa

 

 

 



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs