En Sıcak Konular

MHP, hesabı başbakana kesecek

22 Nisan 2010 15:33 tsi
MHP, hesabı başbakana kesecek MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde Mecliste bir tek milletvekili hasta olursa ve o hastalık üzüntülü bir şekilde sonuçlanırsa, bunun sorumlusu Sayın Başbakan olacaktır'' dedi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Şandır, ''AKP'nin kendini kurtarabilmek için Türkiye'yi ateşe attığını'' savunarak, ''AKP, getirdiği Anayasa değişikliği teklifiyle, siyasi bölücülüğü suç olmaktan çıkartmıştır'' görüşünü ifade etti.

Anayasanın ''devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçların'' parti kapatmak için odak olma niteliğinin dün yapılan değişiklikle ortadan kaldırıldığını ileri süren Şandır, artık Türkiye'de etnik ve ideolojik anlamda bir partinin kapatılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

''AKP, kapalı kapılar arkasında gizli pazarlıklarla PKK'nın isteklerini tek tek gerçekleştirmeye başlamıştır'' diyen Şandır, teklifin Anayasayı değiştirmek, demokrasinin standartlarını yükseltmek için değil, PKK'nın isteklerini karşılamak için yapıldığını söyledi.

Şandır, şöyle konuştu:

''AKP'in yol arkadaşı da ortaya çıkmıştır. BDP, bu değişikliğe 'evet' oyu vermiştir. Bu da göstermektedir ki bu değişiklik, Sayın Başbakan'ın da ifade ettiği demokratik açılımın bir aşamasıdır. Bu, PKK'nın isteklerini gerçekleştirmek için yapılmaktadır. PKK'nın talepleri doğrultusunda hazırlanmış bir tekliftir. Siyasi bölücülüğün suç olmaktan çıkarılmasıyla Anayasamıza göre suç işlenmiştir. Bu, Anayasanın 3. maddesine aykırıdır. Milletimize, AKP'yi şikayet ediyorum. Bu ülkenin temellerine dinamit konulmaktadır. Bu ülke için en önemli değer, hem milleti hem vatanıyla birliğidir. Vatanın milleti ve toprağıyla birliğini parçalayacak yaklaşımı, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Milletimizin bu gaflet ötesi davranışa sandıkta mutlaka cevap vereceğini ve AKP'yi cezalandıracağını umut ediyoruz.''

''BDP'nin değişiklik maddesine 'evet' oyu verdiği kanaatine nasıl vardınız?'' sorusuna karşılık Şandır, şunları kaydetti:

''Kendilerinin ve basının ifadeleri... Bugüne kadar oylamaya katılmayan bu parti, bu defa özel bir sebeple ve özel bir mesaj vermek için oy verdiler. Verdiği oyun rengini görmüş değiliz ama söylenen budur. Bugün basına da bu şekilde yansımıştır. Çünkü getirilen husus, bölücülük yapan partinin kapatılması artık imkansız hale getirilmiştir. Yasalarımıza göre bölücülük yapmaktan birçok defa kapatılan bir siyasi hareketin bugün Meclisteki temsilcisi olan BDP'nin, siyasi bölücülükten parti kapatma maddesine 'hayır' diyecek hali yoktu. Basına yansıyan şekliyle de 'evet' oyu verdiklerini söylüyorlar. Ben inanıyorum ki AKP'de bu yanlışa katılmayan çok sayıda milletvekili vardır. Sağduyulu, milletine karşı sorumluluk duygusu içinde bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanan, yeminine sadık kalacak haysiyetli çok sayıda milletvekili vardır. Bu yanlışı AKP grubu durduracaktır.''

Şandır, ''MHP'nin bu konuda bir girişimi olacak mı?'' sorusuna karşılık, MHP'nin kurulları ve kendi ilkeleri olduğunu belirterek, mesele gündeme geldiğinde parti kurullarının bunu değerlendireceğini ve yapılması gerekeni yapacağını söyledi. Şandır, ama MHP olarak, ülkenin milleti ve ülkesiyle bölünmesine asla seyirci kalamayacaklarını ifade etti.

-''İLAN EDİLMİŞ MESAFEYİ AŞIYORLAR''-

Bir gazetecinin ''Genel Kurulda tansiyon yüksek'' demesi üzerine Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabii, 'Toplum cinnet geçiriyor, Meclis de mi cinnet geçiriyor?' diyeceksiniz ama görüyorsunuz her defasında AKP bir sebep bularak kavga çıkarıyor. Yakışıyor mu, 100 kişi bir kişiyi linç etmeye kalkıyor. Biraz önce yaşanan hadise budur. Hiçbir zaman hakareti tasvip edemeyiz. Ama böyle bir varsayımla, böyle bir güç güç gösterisini de asla tasvip edemeyiz.

Ne yazık ki bu olaylar sürekli bizim grubumuzun önünde oluyor, bizim kıta sahanlığımızda oluyor. Başlarına da bela alacaklar, ilan edilmiş mesafeyi de aşıyorlar. Aşmamalarını da tavsiye ediyorum. Ama Sayın Genç'e yapılanları kabul etmemiz mümkün değil. Bizim grubumuzun sıraları arasında cereyan ettiği için bizim milletvekillerimiz de görüntüye girmektedir. Sayın Osman Durmuş'un hiç öyle bir kastı yoktur, bir vahim olayı önleyebilmek için kendisini ortaya atmıştır. Ama uyarıyorum; AKP sayısal çoğunluğuna güvenerek hem bu ülkenin bölünmesi yönünde birtakım adımlar atacaksınız hem de bunu ifade edenlerin üzerine yürüyeceksiniz. Bu doğru bir davranış değil, kimseye fayda getirmez, milletimiz buna müsaade etmez. Sayın Genç'i, çok sayıda AKP milletvekili bırakılsaydı linç edeceklerdi. Bunu tasvip etmemiz mümkün değil.''

-''BÖYLE DEVAM EDERSE...''-

Şandır, ''MHP Genel Başkanı da görüşmeleri izliyor. Kendisi bu sürece nasıl dayanıyor?'' sorusuna, ''Çok gayret sarfediyoruz. Size tavsiyem, kulisleri gezerken milletvekillerinin ayaklarına bakın, yan basmaya başladılar. Günde 18 saat çalışılıyor. Buna fiziken dayanabilmek mümkün değil'' dedi.

Çalışma temposunun aynen devam etmesi halinde çok sayıda milletvekilinin rahatsız olacağını kaydeden Şandır, şöyle konuştu:

''Korkarız ve endişe ederiz ki bu rahatsızlıklar çok üzücü sonuçlar getirebilir. AKP, bir suçluluk psikolojisiyle, geç kalmış olmanın aceleciliğiyle, kapalı kapılar arkasında, kayıt altına alınamayan görüşmelerle, kimlere ne söz verdilerse, iktidarlarının sonunda bunları gerçekleştirebilmek için milletvekillerini her gün 18 saat çalıştırarak bence yıkımlarını tamamlamaya çalışıyorlar. Ama bunu tamamlamadan önce milletvekillerinin yıkılacağından, sağlıklarının bozulacağından endişe ediyorum. Bunun sorumlusu AKP iktidarı ve Başbakan'dır. Bu çalışmalardan dolayı Mecliste bir tek milletvekili hasta olursa ve o hastalık üzüntülü bir şekilde sonuçlanırsa, bunun sorumlusu Sayın Başbakan olacaktır.

Milletimize karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği, azami bir fedakarlıkla çalışmalara katılıyor ve takip ediyoruz. Grubumuzun başında da Sayın Devlet Bahçeli oturuyor. Başbakan'ın bu noktada hiçbir problemi yok. Genel Kurula oy atmak için geliyor. Ama Devlet Bahçeli müzakereleri başından sonuna kadar takip ediyor, MHP'nin muhalefetini yönetiyor. Çünkü MHP'nin muhalefetiyle milletimiz gerçekleri görebilmek imkanına sahip oluyorlar. Bunu da çok önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Milletimizin yanıltılmasına, MHP'nin Genel Kurulda ortaya koyduğu muhalefetle engel olmaya çalışıyoruz.''

-''PROTOKOLLER, MECLİSİ KİRLETİYOR''-

Şandır, ''Ermenistan, protokollerin onay sürecini askıya aldı. Türkiye'nin bundan sonraki adımları ne olmalı?'' sorusuna karşı, ilk günden beri protokollerin TBMM Dışişleri Komisyonundan geri çekilmesini ve protokollerin altında Türkiye Cumhuriyeti devletinin imzasının geri alınmasını istediklerini belirtti.

Protokollerin Türkiye'nin ihtiyacı ve Ermenistan'ın talebi olmadığını, küresel güçlerin dayatması olduğunu ifade eden Şandır, ''Türkiye'nin, Hükümetin protokolleri Meclisten geri almasını istiyoruz. Protokoller, TBMM'yi kirletmektedir. Protokollerin Dışişleri Komisyonunda görüşülmesine müsaade edilmemelidir. Çünkü bu protokoller, soykırım iddiasını, atalarımıza 'katil' denilmesine, açık kapı bir hukuk zemini oluşturmaktadır. Bu onursuzluktur. Milletimize bu onursuzluğu yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur''diye konuştu.



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs