En Sıcak Konular

Gündoğdu: Üyelikten hemen çıkarın

22 Nisan 2010 12:24 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atan öğretmenin sendika üyeliğinden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, "Beden Eğitimi öğretmeni bizim sendikaya üye olsaydı, aynı gün disiplin kuruluna sevk ederdik. Kurulda yüzde 99,5 üyelikten çıkarıldı." dedi. Türkiye'nin geleceğine yön verecek çocukları eğitenlerin şiddetten kaçınması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, yumruk olayının eğitimciler adına bir utanç olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız'a yumruk atan ve tutuklanarak cezaevine konulan öğretmenin üyesi olduğu sendika tarafından üyelikten çıkarılmaması tartışma konusu oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atan Kayseri Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Şimşek sizin üyeniz olsaydı ne yapardınız?" yönündeki sorusunu cevaplandırdı.

Yumruk atan öğretmeni kendi üyeleri olması halinde olayın basına yansıdığı ilk anda disiplin kuruluna sevk edeceklerini belirten Gündoğdu, "Yasa gereği önce disiplin kuruluna gönderirdik. Kurul da onu yüzde doksan dokuz buçuk üyelikten çıkarırdı." cevabını verdi.

Bir yumrukla Türkiye'nin sorununun çözülmeyeceğini anlatan Gündoğdu, kapatılan eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atanların belli olduğunu; ancak arkasında kimlerin bulunduğunun bilinmediğine işaret etti. Bu saldırılardan medet umanların ortada olduğunu savunan Gündoğdu, onların ülkedeki insanların kardeşliğini, huzurunu hazmedemediğini söyledi.

Hukuk devletinde yumruk atarak hak aranmayacağının altını çizen Gündoğdu şöyle devam etti;

"Hukuk devletinde yumrukla çözüm aramak ilkelliktir. Şiddete karşı koyması gereken bir eğitimcinin öğrencilerini Türkiye'nin geleceğini inşa ettirmek için yetiştirmesi gerekir. Öğretmenler yumrukla çözüm olamayacağını iyice anlatmalıdır. Böyle bir kişinin sendikamız bünyesinde barınması mümkün değildir. Tüm eğitimciler adına utanç verici bir durumdur."

"67 BİN MEMUR ALIMI ÇEYREK MÜJDE OLMUŞTUR"

Öte yandan Gündoğdu, hükümetin ilk etapta 67 bin memur alacağını açıklamasına yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

Yeni memur alımlarının tam müjde olmadığını, çeyrek müjde, en fazla yarım müjde sayılacağını vurgulayan Gündoğdu, halen 130 bin öğretmen, 65 bin sağlık personeli, 10 bin imam hatip açığının bulunduğunu dile getirdi.

Yıllardır okullara hizmetli atanmamasıyla genel olarak ülkede 300 bin memura ihtiyaç olduğunu savunan Ahmet Gündoğdu, "En azından 150 bin memur alınırsa işsizliği önlemede önemli adım atılmış olacaktır. 150 bin olursa dolaylı olarak 2 milyon kişi rahatlayacaktır." diye konuştu.

AA



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs