En Sıcak Konular

İlhan Selçuk bakın neredeymiş

22 Nisan 2010 09:54 tsi
Birinci Ergenekon davası sanığı olan ve 550 gündür hastalığını bahane ederek duruşmalara katılmayan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk meğerse evinde oturuyormuş.

Hastanede yoğun bakımda olduğu iddiasıyla 550 gündür ifade vermeye gitmeyen Ergenekon sanığı Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un evinde olduğu ve misafir dahi kabul ettiği ortaya çıktı. İkinci Ergenekon davası sanığı olan ve bir yıldır hastaneden çıkmayan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Haberal dahi savunmasını ‘video konferans' yöntemiyle verirken, birinci davanın sanığı Selçuk, röportaj verecek kadar sağlıklı olmasına rağmen 144 duruşmanın yapıldığı mahkemeye gitmiyor.

HASTANEDEN ÇIKMIŞ AMA İFADE VERMİYOR

Cumhuriyet'teki köşesinde Mustafa Balbay'ın kovulma süreci ile ilgili günah çıkaran yazar Hikmet Çetinkaya, yazısında İlhan Selçuk'un durumu ile ilgili dikkat çekici bir ayrıntıya yer verdi. Mustafa Balbay'ın Ankara Temsilciliği görevinden alınma sürecini, İlhan Selçuk'la evinde planladıklarını ifade eden Çetinkaya, ‘yoğun bakım servisinde' denilen Selçuk'un evinde olduğunu itiraf etti. Çetinkaya, “Konuşmamız yine evinde tedavisi sürerken oldu. Bana aynen şöyle dedi; (Hikmet bilirsin gazetelerin Ankara bürosu çok önemlidir.)” 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Çetinkaya'nın yazısından sonra evinde olduğu ortaya çıkan Selçuk'un sağlık durumundaki düzelmeyi dikkate alarak önümüzdeki günlerde ifade için mahkemeye çağırması bekleniyor. 20 Ekim 2008 tarihinde başlayan 1. Ergenekon davasının duruşmalarına sağlık sorunları gerekçesiyle katılmayan Selçuk, kimlik tespitinin yapıldığı ilk duruşmaya katıldı. 144 duruşmanın 143'üne katılmayan Selçuk'un ifadesinin ne zaman alınacağı merak konusu.

İŞTE O SUÇLAMALAR

İlhan Selçuk'un, Ergenekon'un yargı üyeleriyle bağlantısını sağladığı ve örgütün medya ayağının başında olduğu iddia ediliyor. İlhan Selçuk'un, AK Parti'ye kapatma davası açılacağını çok önceden bildiği belirlenmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açmıştı. İlhan Selçuk, AK Parti hakkında kapatma davası açılacağını 7 Şubat 2008 tarihinde, kapatma davasından 35 gün önce birçok dostu ile açık açık defalarca konuştuğu belirlenmişti.

“İLHAN BEY'SİZ TOPLANTI OLMAZ”

Ergenekon sanığı emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Ergenekon savcılarına örgütün darbeyi konuştuğu Kent Otel toplantılarının ayrıntılarını anlatmış, 28 Şubat sürecinin etkin paşası, dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Şenel, Kent Otel toplantılarının Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk olmadan başlamadığını, o hastalandığında da iptal edildiğini söylemişti.

vakit



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs