En Sıcak Konular

Standard&Poors'tan bir artı puan daha

21 Nisan 2010 21:50 tsi
Derecelendirme kuruluşu Standard&Poors, Türkiye'nin "Bankacılık Endüstrisi Ülke Risk Değerlendirmesi" düzeyini (BICRA), 7'nci gruptan, 6'ncı gruba yükseltti.

S&P tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile ilgili bu gözden geçirmenin, "Türkiye ekonomisinin istikrarında ve kredi riski profilinde orta düzeyde bir iyileşmeye işaret ettiği" belirtildi.

Gözden geçirme, düşük performanslı devlet bankalarının borç verme payının azalmasına ve bankacılık düzenlemelerinde iyileşmeye de işaret ediyor.

Türkiye'nin bankacılık sistemi ile aynı BICRA grubunda yer alan ülkeler arasında Çin, Hindistan, Tayland ve Peru bankacılık sistemleri da yer alıyor. Ülkeler, bankacılık sistemlerine göre 1'den (en güçlü) 10'a (en zayıf) kadar gruplandırılıyor.

-EKONOMİK RİSK DERECESI DÜŞÜRÜLDÜ-

S&P, Türkiye'nin ekonomik risk derecesini de 8'den 7'ye düşürdü. BICRA ölçeğinin bir alt bileşimi olan bu ölçekte 1 en güçlü, 10 en zayıf riske işaret ediyor.

S&P açıklamasında, Türkiye'de ekonomik istikrarda orta düzeyde bir iyileşme gözlemlediğini belirtti. Açıklamada, Türkiye'de hane halkı ve şirket borçlanmalarının düşük olmasının, ayrıca devlet bankalarının verdığı ''ekonomik olmayan'' kredı düzeyinin azalması, "ekonomik durgunluğun etkilerinin, ülke bankaları üzerindeki etkisini sınırladığı" ifade edildi. Açıklamada, S&P'un, ekonominin sınır ötesi sermaye hareketleri ve devalüasyon ile ilgili hassasiyetinin, "riskli alanlar" olarak kalmaya devam ettiği görüşünde olduğu da kaydedildi.

aa



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs